Juventa'12 naar zaterdagcompetitieJuventa Drive-Thru (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 26-05-2020
WIERDEN – De selectie van de Wierdense voetbalclub Juventa ’12 speelt in het nieuwe voetbalseizoen in de zaterdagcompetitie.

Maandagavond 25 mei brachten 247 leden van Juventa’12 hun stem uit. “Daarvan stemde 83 procent voor het voorstel van het bestuur”, vertelt voorzitter Ulrieke de Jong. “Een duidelijke uitkomst waarmee de overstap definitief in gang gezet wordt.”

Voor deze bijzondere stemming, middels een drive-thru, was veel belangstelling. “Er waren meer stemmers dan tijdens een normale Algemene Ledenvergadering. We zijn zeer tevreden over de opkomst”, aldus De Jong.

En zo viel op deze maandagvond een toch wel ingrijpende beslissing voor deze van oudsher zondagclub.
Rond de 850 leden telt Juventa’12. De leden die voetballen zijn verdeeld over 48 teams. Juventa’12 Heren 1 is een vrij jong team, dat dit jaar voor het eerst uitkwam in de vierde klasse. Daarvoor voetbalde Heren 1 in de derde klasse. Het eerste team gaat over naar de zaterdagdagcompetitie. De Jong: “Een deel van Heren 2 gaat naar de zaterdag en wordt aangevuld met jeugdspelers die door moeten naar de senioren. Het andere deel van Heren 2 blijft spelen op de zondag, maar dan als recreatief team.”

Ze verwacht niet dat er op de zondag verder veel gaat veranderen bij de club. “Wat de zaterdag betreft zullen sommige wedstrijden iets later beginnen. Maar alles kan doorgaan op zaterdag, we hebben een bijzonder goede wedstrijdplanner.”
UITGELICHT Juventa'12 naar zaterdagcompetitie 
UITGELICHT Bolscher: 'We hopen op betere tijden' 
25-05-2020 Problematiek Molenpad Enter afgerond