Petitie tegen windturbines gestart; hiermee kan iedereen kan protesterenThom Weterings bij windturbines net over de grens (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 24-06-2020
TWENTE - Wel of geen windturbines in Noordoost-Twente? Als het aan een heleboel inwoners ligt, niet. Zij ondertekenen massaal de petitie van de stichting Behoud Twents Landschap.

De stichting Behoud Twents Landschap strijdt tegen windturbines in Noordoost-Twente. Het betreft een Nationaal Landschap en dat betekent dat er geen windturbines geplaatst mogen worden. Om aan de opdracht van de Regionale Energiestrategie (RES) te voldoen, wil de provincie echter achttien windmolens van meer dan 230 meter plaatsen in het landschap.

De strijd tegen de windturbines is een nieuwe fase ingegaan met het opstarten van een petitie door de stichting Behoud Twents Landschap. De petitie wordt sinds dinsdag aangeboden via facebook en Twitter. Dat leverde al snel tientallen handtekeningen op. De stichting hoopt op nog veel meer steunbetuigingen via behoudtwentslandschap.petities.nl.

Maar hoe zou het eruit eigenlijk uitzien, zo’n windturbine? Twente FM ging met Thom Weterings, voorzitter van Behoud Twents Landschap, een kijkje nemen bij de windturbines in Gildehaus, vlak over de grens.

Mocht je de petitie willen tekenen, dat kan via www.behoudtwentslandschap.petities.nl. 
Volg ons