Van de redactie | 03-07-2020
NOTTER/ZUNA - Mooie zomeravonden bij de Regge. Jongeren zoeken elkaar en verkoeling in de rivier. Voor campinggasten betekent dat lawaai en troep die achterblijft.
De strandje aan de Klokkendijk en de Molendijk bij de campings aan de Regge zijn inmiddels afgesloten voor niet-campinggasten. Want rustzoekende campinggasten en lawaaierige jeugd, dat matcht niet met elkaar weten Gerrit Lammers van de Grimberghoeve en Rutger van de Maat van Vakantiepark Mölke.

Voor campingeigenaar Gerrit Lammers van de Grimberghoeve was vorige week de maat vol. Hij heeft zijn strandje aan de Regge inmiddels gesloten voor niet-campinggasten. Op de warme dagen waren hier al gauw drie- tot vierhonderd personen. Er was veel overlast, er waren vernielingen en afval en glas werd achtergelaten. Er lag zelfs glaswerk in het naastgelegen weiland. “We waren toen elke dag druk met het schoonhouden van het strandje”, vertelt Lammers. Zakken vol troep werden verzameld.

Inmiddels ligt het strand er weer piekfijn en kunnen de eigen campinggasten er zonder overlast gebruik van maken. Recreëren voor niet-campinggasten is niet meer toegestaan. Er zijn borden geplaatst en de komende tijd wordt er gehandhaafd.

Schuin tegenover de Grimberghoeve, aan de andere kant van de Regge, ligt Vakantiepark Mölke. Ook hier een strandje, bedoeld voor campinggasten. “We begrijpen best dat jongeren op warme dagen hun vertier zoeken langs de Regge. Maar onze gasten komen hier voor rust, ontspanning, ruimte en de mooie omgeving, en daar past geen jeugd bij die muziek bij zich heeft en troep maakt,”, geeft Rutger van de Maat van ’t Mölke aan. “De verwachtingen van onze gasten matchen niet met die van groepjes jongeren die gezellig bij elkaar willen komen met muziek.” Wat Van de Maat betreft zijn er meer plekken langs de Regge waar jongeren kunnen verblijven. “Zaak is dan wel dat ze die plek ook netjes achterlaten. Het gebied rond de Regge is de laatste jaren erg mooi geworden, laten we er nu geen troep van maken maar samen zorgen dat het netjes en mooi blijft langs de Regge.”
Volg ons