Verkeer
Stuur appje
Zoek
Fietstocht Enschede-Münster: 'Op weg naar vrede'
Fietstocht Enschede-Münster: 'Op weg naar vrede'
Actief
Fietstocht Enschede-Münster: 'Op weg naar vrede'

Fietsers kunnen meedoen aan een bijzondere grensoverschrijdende fietstocht tussen Enschede en Münster. De route is in totaal negentig kilometer en wordt gefietst met een gemengde groep van inwoners uit Enschede (en omstreken) én Münster.

Enschede
t/m 30 apr
10:00

De tocht gaat door het landschap van Overijssel en Münsterland en eindigt bij de vredeszaal in Münster, waar 375 jaar geleden de Vrede van Münster werd getekend: het begin van de Nederlandse staat. Onderweg zijn allerlei bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken.

Bezienswaardigheden
Onderweg stopt de tocht onder meer bij Wasserschloss Haus Welbergen. Ook wordt in Münster het Haus der Niederlande bezocht. Hier vergaderde 375 jaar geleden de Nederlandse delegatie tijdens de onderhandelingen voor de Vrede van Münster.

Gratis en verzorgd
De fietstocht en bustocht terug zijn geheel verzorgd en gratis. Elke deelnemer krijgt een broodje voor onderweg en bij aankomst is er soep en een belegd broodje. Onderweg zijn er pauzes.

De deelnemers uit Münster komen ’s ochtends naar Enschede, samen wordt van Enschede naar Münster gefietst. De gemiddelde snelheid tijdens de fietstocht is 16 km/u.

Inschrijven
Ook niet-Enschedeërs kunnen meedoen. Er kunnen maximaal 30 fietsers deelnemen: vijftien uit Nederland en vijftien uit Duitsland. Inschrijven kan tot en met 22 april via het e-mailadres: [email protected]. Naar dat mailadres kunnen ook extra vragen over de fietstocht worden gestuurd.

wanneer?

Om 10.00 uur: vertrek vanuit Enschede Centraal Station bij de bussen.
Om 19.00 uur: terugtocht met gratis busvervoer vanaf het raadhuis in Münster naar Enschede. De bus heeft een aanhanger voor fietsen.

prijs

Gratis