Verkeer
Stuur appje
Zoek
'OpStap' excursie langs de Regge
'OpStap' excursie langs de Regge
Actief
'OpStap' excursie langs de Regge
wandelexcursie

Landschap Overijssel verzorgt een bijzondere ‘OpStap’ excursies langs de Regge. Ga zondag 13 augustus om 09.30 mee met de wandelexcursie vanuit De Wisselmaat bij het Exoo tussen Wierden en Enter. Langs de oevers van de Regge tref je veel bijzondere bomen en planten aan. Een excursie waarbij je volop geniet van de Regge en haar omgeving. De naam Exoo verwijst naar een 'met eiken begroeide hoogte' ‘Ekeshoe’, een aanlegplaats voor schippers op de Regge. De gidsen stoppen onderweg nog voor een kleine pauze, de wandeling duurt minimaal 2,5 uur.

Wierden
t/m 13 aug
09:30

Het rivierenlandschap staat bekend om haar ‘wandelende’ rivieren. Dat komt omdat een rivier aan de buitenkant van de bocht het land ‘opeet’ en aan de binnenkant van de bocht het zand weer afzet. Onderweg krijg je van onze landschapsgidsgids uitleg over de prachtige flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzonder vogels, zoals bij voorbeeld de ijsvogel. Daarnaast tref je een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen je meer over kunnen vertellen. Stevige, waterdichte schoenen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied.

Aanmelden 

Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 15 personen.


wanneer?

13 augustus 09:30

waar?

prijs

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.