Verkeer
Stuur appje
Zoek
Ga mee 'OpStap' in de Bergvennen
Ga mee 'OpStap' in de Bergvennen
Actief
Ga mee 'OpStap' in de Bergvennen
Wandeling

Donderdag 7 september organiseert Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie in natuurgebied de Bergvennen. Deelnemers kunnen tijdens deze excursie genieten van dit schitterende natuurgebied. Onze natuurgids vertelt tijdens de wandeling over dit Natura2000- gebied, de cultuurhistorie en de planten en dieren die er voorkomen. De wandeling start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Lattrop
t/m 07 sep
14:00

Trek je wandelschoenen aan en geniet van wat dit gebied te bieden heeft. Tegen de grens van Duitsland ligt het afwisselende landschap van de Bergvennen en het Brecklenkampse veld. Wandelend in dit gebied zie je droge en natte heide, vennen, schrale hooilanden en bos. De zeven vennen zijn beeldbepalend in het glooiende landschap en zorgen voor een bijzondere sfeer. De stilte, weidsheid en de prachtige natuur zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Neem je verrekijker mee, er zitten vele soorten vogels in dit gebied.

Aanmelden Meld je van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 9 personen.

Kosten

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

foto: Bergvennen, ©Loekie van Tweel.

wanneer?

07 september 14:00

prijs

De kosten zijn € 5, - per volwassene en € 3,- per kind.