Verkeer
Stuur appje
Zoek
Landgoed Twente Marathon
Landgoed Twente Marathon
Actief
Landgoed Twente Marathon
Noordoost-Twente

Hardlopen door het betoverende Nationaal Landschap Noordoost-Twente en onderweg genieten van heerlijke streekproducten: dat is de Landgoed Twente Marathon! Met recht een sportieve beproeving. Dit jaar vindt de Landgoed Marathon plaats op zaterdag 14 oktober.

Rossum
t/m 14 okt
08:00

Er wordt gestart vanaf Havezathe Het Everloo Een prachtige locatie tussen Denekamp en Rossum midden in het mooie landschap van NO Twente.

De Landgoed Twente Marathon wordt georganiseerd door loopgroep Dionysos uit Denekamp en vindt plaats op de 2e zaterdag in oktober. De route voert over landgoederen en landerijen in het Nationaal Landschap Noordoost-Twente en is grotendeels onverhard, doch goed begaanbaar. Het parcours is afwisselend, zo loop je door een boerenschuur met koeien, doorkruis je een Arboretum en loop je door een schaapskudde, dit alles in het decor van een betoverend Twents Landschap in herfsttinten.

Onderweg zijn diverse stops ingericht waar typisch Twentse streekproducten worden aangeboden. Zo nip je aan een glaasje wijn, proef je een stukje ambachtelijke kaas en geniet je van een vers gebakken pannenkoekje. De begeleiders rijden geheel in stijl op solexen en uiteraard is medische verzorging ruimschoots aanwezig.

De Landgoed Twente Marathon is weliswaar geen prestatieloop, maar meet wel de volle 42,195 km. Ondanks het ontbreken van een wedstrijdaspect en het ogenschijnlijk relaxte karakter dienen deelnemers er wel van doordrongen te zijn dat ook het lopen van deze marathon een extreem fysieke inspanning vergt. Een gedegen voorbereiding is dan ook onontbeerlijk.

Is het lopen van een hele marathon je te gortig dan kun je ook als duo mee doen. Twee lopers starten dan samen met één (eigen) fiets en leggen met z’n tweeën de 42 kilometer af. Als de ene loopt fiets de ander. En je mag naar eigen inzicht zo vaak mogelijk wisselen. Zo loop je een halve maar beleef je de hele marathon. De omgeving en entourage bieden een prachtige gelegenheid om partner, kinderen of vrienden mee te nemen.

Vanaf 8.00 uur: Ontvangst deelnemers en bepaling startgroep op volgorde binnenkomst. Om 9.30 uur start de eerste groep, om 10.00 uur start de tweede groep.

We hopen je te ontmoeten op zaterdag 14 oktober 2023 bij alweer de vijftiende editie van de Landgoed Twente Marathon – Loat Goan!

wanneer?

prijs

Solo's is €55,- per deelnemer Inschrijving voor de Landgoed Twente Marathon kan tot en met 7 oktober 2023