Verkeer
Stuur appje
Zoek
Schuttersfeest Glanerbrug
Schuttersfeest Glanerbrug
Evenement
Schuttersfeest Glanerbrug
Vogelschieten

Wie wordt de nieuwe schutterskoning(in) van Glanerbrug? Dat wordt zondag bepaald bij het traditionele vogelschieten op het schuttersfeest. Inwoners die niet lid zijn van de schuttersvereniging, mogen deze vrijdagavond al een poging doen voor de titel dorpsschutter. 

Glanerbrug
t/m 10 sep
19:00

Alle Glanerbruggers van 18 jaar en oude mogen vrijdagavond - zonder verplichtingen - schieten op de (houten) vogel. De winnaar krijgt de titel dorpsschutter. Deelnamekosten zijn 5 euro per persoon.

Schuttersfeest

Zaterdagavond wordt vanaf 20.00 uur feestelijk afscheid genomen van de zittende schutterskoning Jan Wijngaards en zijn koningin Els. Dat gebeurt in het Schuttershoes aan de Ekersdijk. Het echte schuttersfeest barst zondag om 13.30 uur los met de ontvangst van de zusterverenigingen bij 't Schuttershoes. 

Om 14.00 uur start de folkloristische optocht door Glanerbrug onder begeleiding van drumband EVC Enschede. Op dat moment is het Brugger Festijn in volle gang. Het Schuttersfeest begint met het eerste ceremoniële schot van de aftredende koning op de (houten) vogel! Daarna zal worden geschoten en gestreden wie de nieuwe schutterskoning van Glanerbrug zal worden.

Foto: Jenne Smit (Drie jaar geleden waren Gerrit Hulsbeek en Jayden de Bruin de schutterskoningen van de SV Glanerbrug)

wanneer?

08 september 19:00

waar?

prijs

Deelnamekosten voor het vogelschieten op vrijdagavond