Verkeer
Stuur appje
Zoek
Hart van Zuid Festival
Hart van Zuid Festival
Evenement
Hart van Zuid Festival
‘hosted by Oogst’

Cultureel festival dat door de vier culturele kernvoorzieningen (Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo, Oyfo en Metropool) en de partners binnen Broedplaats Oogst wordt georganiseerd. Daarnaast is er ruimte voor overige creatieve en culturele partijen en individuen in het Hart van Zuid gebied om aan te sluiten.

Hengelo
t/m 23 sep
14:00

Verbinding

Verbinding is misschien wel hét sleutelwoord wanneer het gaat over de eerste editie van het gratis te bezoeken Hart van Zuid Festival, dat op 23 september wordt gehouden op het terrein van creatieve broedplaats Oogst, middenin het gebied dat tevens naamgever is van het festival.

Het nieuwe festival is een initiatief van Metropool Poppodia van Twente, Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo en Oyfo kunstenschool en techniekmuseum in samenwerking met Studio15, Möllerwerf, Skatelab en broedplaats Oogst. De unieke samenstelling van partijen maakt het mogelijk om een verbinding tussen verschillende vormen van kunst, theater, muziek en interactieve installaties te creëren en zal daardoor een katalysator zijn voor de verbinding tussen verschillende groepen mensen.

Programma

Op 23 september is iedereen welkom voor een nieuwe of nog nadere kennismaking met het jongste stadsdeel van Hengelo, haar deelnemers en de bezoekers, want het gratis toegankelijke festival staat zoals gezegd in het teken van verbinding in tijden van polarisatie. Een dag vol muziek, theater, installaties, crossmedia, dialogen met bezoekers, exposities en creatieve workshops, waarbij bezoekers desgewenst kunnen toekijken maar in veel gevallen ook actief kunnen deelnemen aan diverse programma’s en onderdelen op en rond in totaal acht verschillende speelplekken in een inspirerende en uitnodigende omgeving.

Het volledige programma is binnenkort te vinden op www.hartvanzuidfestival.nl

wanneer?

Van 14 tot 23 uur

prijs

Gratis