Verkeer
Stuur appje
Zoek
Kindersterrenkijkavonden bij Sterrenwacht Cosmos in Lattrop
Kindersterrenkijkavonden bij Sterrenwacht Cosmos in Lattrop
Evenement
Kindersterrenkijkavonden bij Sterrenwacht Cosmos in Lattrop
Bekijk het heelal

Ben jij een echte ruimteheld? Kom dan naar de speciale kindersterrenkijkavonden bij Sterrenwacht Cosmos in Lattrop bij Denekamp! Dan beleef je een onvergetelijk avontuur in het heelal.

Lattrop
t/m 09 dec
19:30

In het observatorium en op het dakterras staan de grootste telescopen van Nederland opgesteld. Door deze telescopen kun je de Maan, Jupiter en Saturnus bekijken zoals je ze nog nooit hebt gezien. Jupiter is de grootste planeet van ons zonnestelsel. Hij is zo groot dat er meer dan 1200 aardbollen op passen! Saturnus is beroemd om zijn ringen. Deze ringen bestaan uit miljarden stukjes ijs en rotsen. De maan is bedekt met kraters die zijn ontstaan door inslagen van meteorieten. De kraters kun je door de telescoop zien.

Naast het sterrenkijken is er nog veel meer te doen in de sterrenwacht.

In het Astro Theater kun je een voorstelling bekijken over het zonnestelsel. In deze voorstelling leer je alles over de Zon, de Maan, de planeten, kometen en vallende sterren.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dat moment bekijken. Het voelt alsof je in de sterrenhemel zit! De voorstellingen in het planetarium zijn een geweldige manier om meer te leren over het heelal. Ze zijn ook erg leuk en spannend.

Tijdens een kindersterrenkijkavond is de sterrenwacht geopend 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Koop je tickets online via onze website: www.sterrenwachtcosmos.nl

wanneer?

De sterrenkijkavonden zijn op:
Zaterdag 7 oktober.
Zaterdag 18 november.
Zaterdag 9 december.

prijs

OVERDAG ENTREEPRIJS: VANAF 18 JAAR € 10,- T/M 17 JAAR € 8,- T/M 4 JAAR GRATIS AVOND ENTREEPRIJS: VANAF 18 JAAR € 12,50- T/M 17 JAAR € 10,- T/M 4 JAAR GRATIS