Verkeer
Stuur appje
Zoek
Ontdek de Magie van Opera: Nederlandse Reisopera Open Dagen in Enschede!
Ontdek de Magie van Opera: Nederlandse Reisopera Open Dagen in Enschede!
Evenement
Ontdek de Magie van Opera: Nederlandse Reisopera Open Dagen in Enschede!
Achter de schermen

De Nederlandse Reisopera organiseert Open Dagen op zaterdag 14 en zondag 15 oktober in zijn gebouw op de Performance Factory in Enschede. Iedereen die wel eens achter de schermen wil kijken bij het operagezelschap is van harte welkom. De toegang is gratis, maar aanmelding van tevoren wordt op prijs gesteld, hoewel niet verplicht. 

Enschede
t/m 15 okt
10:00

Tijdens deze Open Dagen krijg je de kans om te ontdekken hoe theaterproducties worden gemaakt en een exclusief kijkje achter de schermen bij de Reisopera te nemen. Het gezelschap maakt al bijna 70 jaar operaproducties in Enschede en reist daarmee naar theaters in heel Nederland. Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober worden de deuren wagenwijd geopend voor iedereen die geïnteresseerd is in opera en een kijkje achter de schermen wil nemen.

Het programma voor de Open Dagen is gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Op zaterdag 14 oktober van 10.00 tot 17.00 uur zijn er onder andere rondleidingen door de decor- en kostuumateliers, optredens van operazangers, een slagwerkworkshop verzorgd door musici van Phion, een Opera Pubquiz onder leiding van Ben Coelman, Eerste Hulp Bij Opera (EHBO), een auditieworkshop voor figuranten, een schilderworkshop voor Het Grootste Schilderij, de mogelijkheid om als OperaSter op de foto te gaan, een zangworkshop voor koorstukken uit de Meezing Messiah en andere muziek, en nog veel meer. Ook is er een speciaal programma voor de Vrienden van de Reisopera. 

Voor kinderen vanaf 4 jaar zijn er activiteiten zoals de kindervoorstelling Plonster met zang- en dansworkshop, Banninks Beestenboel (zing mee met dierenliedjes), schilderen aan Het Grootste Schilderij, Rumoer (de muzikale keuken), Claudia's Voorleeshoek, een knutselhoek, en de mogelijkheid om als OperaSter op de foto te gaan.

Op zondag 15 oktober van 12.00 tot 17.00 uur wordt het programma herhaald, inclusief rondleidingen, optredens van operazangers, en andere activiteiten. Daarnaast is er om 16.00 uur een veiling van decorstukken en kostuums voor een goed doel. Deze items worden in de week van 9 oktober op de website van de Reisopera geplaatst. Ook op deze dag is er speciale aandacht voor kinderen vanaf 4 jaar, met activiteiten zoals Banninks Beestenboel, schilderen aan Het Grootste Schilderij, Rumoer, Claudia's Voorleeshoek, een knutselhoek en de kans om als OperaSter op de foto te gaan.

Het radioprogramma Weekend Enschede op 1Twente komt zaterdag live vanaf deze open dag. Tussen 11.00 en 12.00 uur brengen zij een impressie vanaf locatie en spreken ze o.a. met operazangers, decorbouwers, kostuummakers en publiek. 1Twente is te vinden op 105.1FM.

wanneer?

Zaterdag 14 oktober 10:00 - 17:00

Zondag 15 oktober 12:00 - 17:00

waar?

prijs

Gratis