Verkeer
Stuur appje
Zoek
Maak kennis met water in jouw omgeving tijdens de Week van Ons Water
Maak kennis met water in jouw omgeving tijdens de Week van Ons Water
Overig
Maak kennis met water in jouw omgeving tijdens de Week van Ons Water
RIOOLWATERZUIVERING

Van 14 tot en met 29 oktober vindt de najaar editie van de Week van Ons Water plaats. In heel Nederland worden tijdens deze periode allerlei leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd. Zo ook door waterschap Vechtstromen.  Zo is er op 24 oktober een rondleiding over de rioolwaterzuivering in Almelo. De rondleidingen zijn bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding van hun ouders/verzorgers.

Almelo
t/m 24 okt
15:30

Schoon, voldoende en veilig water is niet vanzelfsprekend. Kom te weten hoe waterschap Vechtstromen hier dagelijks aan werkt. Bezoek de rioolwaterzuivering in Almelo.

Zuiveren van afvalwater

Elke dag gebruiken we ongeveer 135 liter water per persoon. Bijna al dit water komt in het riool terecht. Dit vieze water wordt weer schoongemaakt. Het schoonmaken van rioolwater, ook wel afvalwater genoemd, gebeurt op de rioolwaterzuivering. Kom te weten hoe afvalwater stap voor stap wordt schoongemaakt, zodat het weer biologisch schoon de natuur in kan.

Meld je aan voor een rondleiding over de rioolwaterzuivering in Almelo. De rondleidingen zijn bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar onder begeleiding van hun ouders/verzorgers.

Rondleiding rwzi (rioolwaterzuivering) Almelo | dinsdag 24 oktober van 13:30 tot 15:00 uur

  • Locatie: Plesmanweg 2a te Almelo
  • De inschrijving sluit donderdag 19 oktober.

Meld je aan voor een rondleiding over de rioolwaterzuivering in Almelo met onderstaande link.

https://www.vechtstromen.nl/la...

Of ga mee op excursie naar de Doorbraak, het Kristalbad, de Regge of de Vecht. Voor kinderen is er een water-doe-middag bij de Koppel in Hardenberg.

Wateractiviteiten

· 17 oktober om 10:00 uur - Excursie de Doorbraak

· 19 oktober om 13:00 uur - Excursie het Kristalbad

· 24 oktober om 13:30 uur - Rondleiding rioolwaterzuivering Almelo

· 25 oktober om 13:30 uur - Excursie de Vecht

· 26 oktober om 14:00 uur - Water-doe-middag bij de Koppel

· 27 oktober om 10:00 uur - Excursie de Regge 

Voor aanmelden en meer informatie ga je naar https://www.vechtstromen.nl/la...

Ons Water

Ons Water is een samenwerkingsverband van waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Unie van Waterschappen, Vewin, VNG en IPO. De organisaties willen met Ons Water inwoners van Nederland bewust maken van het feit dat schoon, voldoende en veilig water niet vanzelfsprekend is. Op www.onswater.nl vind je voorbeelden van hoe we hier in Nederland dagelijks aan werken en wat je zelf kunt doen.

wanneer?

24 oktober 15:30

prijs

Gratis