Verkeer
Stuur appje
Zoek
Welkoop-Fietz-Classic najaar tocht voor mountainbikes en crossfietsers
Welkoop-Fietz-Classic najaar tocht voor mountainbikes en crossfietsers
Actief
Welkoop-Fietz-Classic najaar tocht voor mountainbikes en crossfietsers
Twentsche toertocht

Mountainbikers geven niet om modder, grillige karresporen en de kilte van de ochtenddauw. Nee, na een lange zomer staan zij te popelen om het veld weer in te kunnen gaan. De Welkoop-Fietz-Classic is dan voor hun ook een geschenk uit de hemel. Zondag 22 oktober organiseert RTC Twente deze najaar tocht voor mountainbikes en crossfietsers.

Denekamp
t/m 22 okt
09:00

Voor de stoere fietsers is het niet alleen het trotseren van de weerselementen, maar ook het bedwingen van pittige klimmetjes die er in Twente echt wel zijn te vinden. 

Vooral de 50 en de 60 kilometer route heeft alles in huis wat de ware fietser het liefst tegenkomt. Zij fietsen via de heuvelachtige omgeving van de Ootmarsumse Kuiperberg en het Springendal het echte klimwerk tegemoet als zij de Lönsberg in zicht krijgen. Daar aangekomen heeft de organisatie gezorgd voor een pauzeplek waar de energie weer enigszins aangevuld kan worden. Via Uelsen gaan zij dan weer terug naar erve Kuiper in Noord Deurningen. Voor de beginnende fietsers en diegene die wat minder kilometers wil maken deze zondagochtend heeft de organisatie een 35 kilometer route uitgestippeld. Omdat deze richting de Lutte gaat zullen ook deze fietsers een aantal beklimmingen voor de kiezen krijgen, zoals de Paasberg en de Tankenberg. Via het Lutterzand komt men dan weer terug bij het eindpunt waar een kop erwtensoep klaar zal staan na al die inspanningen. 

De Welkoop-Fietz-Classic start zondag 22 oktober tussen 9 en 10 uur vanaf erve Kuiper aan de Schotbroekweg. 

Na afloop kan een kijkje genomen worden in het Hennie Kuiper Wielermuseum dat deze dag speciaal geopend is. NTFU-leden kunnen zich inschrijven via de voorinschrijving. Jongeren onder de 16 jaar kunnen gratis deelnemen

wanneer?

22 oktober 09:00

prijs

35 km (€ 7,00, NTFU-leden € 5,00) 50 km (€ 7,00, NTFU-leden € 5,00) 60 km (€ 7,00, NTFU-leden € 5,00)