Verkeer
Stuur appje
Zoek
Speel gratis de klimaatescaperoom in Losser
Speel gratis de klimaatescaperoom in Losser
Evenement
Speel gratis de klimaatescaperoom in Losser
Gratis

Wie weet te ontsnappen aan de gevolgen van klimaatverandering? In oktober en november trekt de klimaat escaperoom door Twente! Op donderdag 19 oktober staat de escaperoom tijdens de weekmarkt op het Raadhuisplein in het centrum van Losser. Inwoners die wel van een spelletje houden dagen we uit om met ons deze gratis escaperoom te komen spelen.

Losser
t/m 19 okt
10:00

Waarom een klimaatescaperoom

Met deze escaperoom, die voor alle inwoners van gemeente Losser op die dag te spelen is, vraagt de gemeente aandacht voor klimaatverandering. Denk aan overlast en schade door hitte, droogte en extreem weer. Daar ontsnappen we niet aan, maar we kunnen er wél wat aan doen. De klimaatescaperoom trekt in oktober en november door heel Twente en wordt georganiseerd door Groenblauw Twente.

De escaperoom

Wie weet te ontsnappen aan de gevolgen van klimaatverandering? De spelers van de escaperoom stappen in de wereld van 2050. De effecten van klimaatverandering bereiken een hoogtepunt. De groep van maximaal 4 deelnemers krijgt de opdracht van burgemeester Peter Snijders om naar de ‘Safe-zones’ te ontsnappen. Dat doen de teams door binnen 20 minuten de puzzels op te lossen in de escaperoom.

Nu spelen, straks serieus aan tafel

De gemeente Losser wil inwoners en ondernemers graag willen betrekken bij vraagstukken als het gaat om klimaatverandering. Met de input van zoveel mogelijk mensen wil de gemeente een klimaatadaptatiestrategie opstellen. Zo’n strategie beschrijft hoe de gemeente omgaat met het veranderende klimaat en welke keuzes er zijn genomen. Denk aan droogte, overstromingen, hitte en biodiversiteit. In de loop van 2024 worden daarom zogenaamde klimaatdialogen georganiseerd. De deelnemers van de klimaatescaperoom kunnen contactgegevens achterlaten om betrokken te worden bij deze klimaatadaptatiestrategie

wanneer?

Inwoners van de gemeente kunnen het spel gratis spelen op 19 oktober. Dan staat de escaperoom van 10 tot 16 uur op de weekmarkt naast ’t Lossers hoes. Reserveren kan via groenblauwtwente.nl/escaperoom.

waar?

prijs

Bezoek is gratis maar u moet wel reserveren via groenblauwtwente.nl/escaperoom.