Verkeer
Stuur appje
Zoek
Grote fototentoonstelling in museum Huize Keizer
Grote fototentoonstelling in museum Huize Keizer
Evenement
Grote fototentoonstelling in museum Huize Keizer
Antoon Morsink

Grote fototentoonstelling vanaf 12 november te bezoeken in museum Huize Keizer Het viel niet mee met een archief van duizenden foto’s, maar Antoon Morsink heeft vijftig van zijn mooiste (recente) foto’s geselecteerd voor de foto-expositie die vanaf 12 november te bezoeken is in museum Huize Keizer.

Denekamp
t/m 12 nov
13:30

De vijftig werken worden nu gedrukt op canvas in zijn fotozaak aan de Eurowerft in Denekamp. Ze zijn vanaf 12 november te zien in Huize Keizer, waar op dit moment voorbereidingen op de grote tentoonstelling getroffen worden. De expositie wordt verdeeld over twee ruimtes in het museum en is een jaar lang te bezoeken.

Beeldmateriaal heeft Antoon Morsink (83) te óver. “Ik heb nooit durven uitrekenen hoeveel foto’s ik in mijn leven heb gemaakt maar het zijn er duizenden,” aldus Morsink. “Ik heb een selectie gemaakt van vijftig foto’s die een mooi beeld geven van het huidige landschap rond Denekamp. Het betreft het gebied Denekamp, Beuningen, Noord Deurningen, Lattrop en Breklenkamp. Wat vroeger het kerspel Denekamp was.”

Morsink maakte alle foto’s tijdens zijn fietstochten door de omgeving. “Ik noem mezelf de fietsende fotograaf of de fotograferende fietser,” lacht hij. “Ik fiets in de buurt, altijd mijn camera mee. Mensen vragen wel eens: wordt dat niet saai? Nooit, zeg ik dan. Andere luchten, andere bloemen, ander licht; elke foto is weer anders.”

Boekpresentatie

De expositie wordt geopend op 12 november door burgemeester John Joosten van de gemeente Dinkelland. Tijdens de expositie is ook de presentatie van het nieuwe fotoboek ‘Natuur en cultuur in Noordoost-Twente’ van Antoon Morsink. Dat is vanaf dan te koop bij Morsink Multimedia en boekhandel Brummelhuis voor 29,99 euro.

Expositie bezoeken

De foto-expositie is na de opening een jaar lang te bezoeken in museum Huize Keizer. Huize Keizer is elke woensdag, donderdag en vrijdag en elke eerste en derde zondag van de maand geopend van 13.30 tot 16.30 uur.

wanneer?

12 november 13:30

prijs

Dit alles is gratis te bewonderen op woensdag t/m vrijdag tussen 13:30 – 16:30 en de eerste en de derde zondag van de maand. Een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld.