Verkeer
Stuur appje
Zoek
Poëziewandeling voor de oude bieb met Hengelose dichters
Poëziewandeling voor de oude bieb met Hengelose dichters
Evenement
Poëziewandeling voor de oude bieb met Hengelose dichters
Culturele prikactie

Op de vrijdag 8 december om 17.00 uur start er een poëziewandeling vanaf het marktplein in Hengelo. Bij enkele markante punten langs de route zullen bekende Hengelose dichters en schrijvers een gedicht voordragen uit hun eigen werk.

Hengelo
t/m 08 dec
17:00

De poëziewandeling voert uiteindelijk naar de oude bieb aan de Vondelstraat. Zoals bekend is een grote groep Hengeloërs voorstander van een culturele bestemming voor dit gebouw. Met de poëziewandeling wil de groep hiervoor aandacht vragen.

Na aankomst bij de oude bieb kunnen de wandelaars warme soep nuttigen bij het tegenover de oude bieb gelegen buurthuis ’t Noaberhoes.

De volgende dichters zullen een gedicht voordragen tijdens de poëziewandeling: 

Wouter Munsterman is momenteel de stadsdichter van Hengelo. Hij is bovendien bekend als pianist en pianodocent en alszodanig is hij werkzaam bij Oyfo en het ArtEZ-conservatorium. 

Hettie Franken is een veelzijdig kunstenaar. Ze was de vorige stadsdichter van Hengelo en ze is beeldend kunstenaar. Op dit moment exposeert zij op uitnodiging van de Stichting SchouwArt in de schouwburg van Hengelo (tot en met 14 januari 2024).

Lowie Gilissen is al geruime tijd een gepassioneerd dichter die dit jaar rond zijn 75e verjaardag debuteerde met zijn bundel 'Aanzoek tot Zwerfkei’. Velen zullen Lowie Gilissen kennen als docent en conrector van de onderbouw van het Twickel College of van de Pabo in Hengelo.

Hans Morssinkhof is historicus en schrijver. Dit jaar schreef hij samen met Erik Dijkstra het boek 'Staken op leven en dood’ over de April-mei stakingen in 1943 die begonnen bij Stork. Hans Morssinkhof is ook mede-auteur van het jubileumboek ’Bij Stork’. Hij is bijzonder geïnteresseerd in het erfgoed van Stork Hengelo en daarom gaat de oude bieb, een cadeau van de familie Stork aan de Hengeloërs, hem ook zeer aan het hart.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen bij deze bijzondere 'Poëziewandeling voor de oude bieb’. Wees op tijd aanwezig op het marktplein bij het podium naast de kiosk, aanvang is om 17.00 uur!

wanneer?

08 december 17:00

prijs

Gratis