Verkeer
Stuur appje
Zoek
Workshop Digital Storytelling in Maakplaats053
Workshop Digital Storytelling in Maakplaats053
Evenement
Workshop Digital Storytelling in Maakplaats053
Voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar

De Maakplaats053 in de Bibliotheek Enschede Centrale staat zaterdag 6 januari in het teken van verhalen vertellen. Kinderen leren tijdens een workshop hun eigen verhaal te maken en tot leven laten komen met een schaduwspel. 

Enschede
t/m 06 jan
14:00

Kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar zijn welkom om zaterdag hun eigen verhaal tot leven te laten komen. In de Maakplaats053 kunnen ze door met voorgeprogrammeerde blokjes over de glasplaat van een media-installatie te schuiven, een bewegend schaduwspel op de muur projecteren. 

De kinderen krijgen een deel van een verhaal te zien en gaan vervolgens zelf aan de slag om het verhaal verder vorm te geven. Door het toevoegen van eigen gemaakte tekeningen, karakters en omgevingen maakt iedereen een uniek en interactief verhaal. Zo vertellen ze elkaar 'Nieuwe Verhalen', tevens de naam van de workshop.

Deelname aan de workshop is gratis, maar aanmelden via de website is verplicht (zie de link op deze pagina). De workshop Digital Storytelling start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur.