Verkeer
Stuur appje
Zoek
Stiftsconcert Coraline Groen & Robbrecht Van Cauwenberghe
Stiftsconcert Coraline Groen & Robbrecht Van Cauwenberghe
Muziek
Stiftsconcert Coraline Groen & Robbrecht Van Cauwenberghe
viool en bajan

Zondag 14 januari is er een Stiftsconcert met een uniek duo door de combinatie van hun instrumenten; bajan en viool. Robbrecht Van Cauwenberghe bespeelt een Jupiter-bajan (Russische variant van de knopaccordeon) die speciaal voor hem in Moskou gebouwd werd. Coraline Groen speelt viool wat uitzonderlijk goed mengt met de klanken van de bajan. Robbrecht en Coraline zetten zich dan ook graag in om het bijzondere repertoire voor deze twee instrumenten uit te breiden. Niet alleen bewerken zij zelf stukken, maar ook vragen zij componisten om nieuw werk voor hen te schrijven. Het resultaat is verrassend: energiek, sprankelend, van barok tot tango.

Weerselo
t/m 14 jan
15:00

Over de musici

Coraline Groen, winnares van de Oskar Back Prijs en publieksprijs van het Nederlands Vioolconcours 2020, wordt beschouwd als een van de topviolisten van haar generatie. “Zeer stijlbewuste speler, gevoel voor de lange lijn, lef om de meest ingetogen klanken te produceren, eigenzinnige cadensen, spannend en edel spel” waren enkele woorden van de jury. Sinds 2020 is zij ook actief als tweede violiste in het Koninklijk Concertgebouworkest.


Robbrecht van Cauwenberghe studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij An Raskin – waar hij gesteund werd door een excellentiebeurs en cum laude zijn bachelordiploma behaalde – en aan de Kunstuniversität Graz bij Janne Rättyä. Daarnaast studeerde hij muziekwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven, waar hij in 2018 zijn bachelorstudie afsloot met de graad “Magna cum Laude”. Robbrecht speelt in diverse kamermuziekcombinaties en is een vaak gevraagd musicus bij podia en festivals als het Concertgebouw Amsterdam, IKFU, Grachtenfestival en National Palace of Culture (Sofia, Bulgarije).

Kaarten reserveren

Het concert in de Stiftskerk begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur. Na afloop bieden wij u graag een drankje aan in de Stiftsschool naast de kerk, waar ook de musici aanwezig zijn.

De entree is €20 en voor jeugd €10. U kunt aan de kassa in de Stiftskerk per pin of contant betalen.

Kaarten kunnen gereserveerd via www.stiftsconcerten.nl of bij Suze Euverman via 06-55824246. Tevens zijn er, indien beschikbaar, kaarten verkrijgbaar aan de kassa in de Stiftskerk, waar u per pin of contant kunt betalen.

wanneer?

14 januari 15:00

waar?

prijs

De entree is €20 en voor jeugd €10.