Verkeer
Stuur appje
Zoek
LICHT Hengelo
LICHT Hengelo
Evenement
LICHT Hengelo
HENGELO IN DE SCHIJNWERPERS

LICHT is hét lichtkunstfestival van Hengelo. Alles draait tijdens dit festival om licht in de vorm van kunst, techniek en educatie, waarin duurzaamheid, beleving en interactie centraal staan. Nieuw dit jaar is de start van LICHT met de Urban Night Trail op donderdag 8 februari en de Twentse Lichtparade op vrijdag 9 februari. In het weekend, 10 en 11 februari, zijn de prachtige lichtkunstobjecten te bewonderen tijdens de Lichtkunstroute.

Hengelo
t/m 11 feb
19:00

URBAN NIGHT TRAIL

De URBAN NIGHT TRAIL Hengelo is een fun run die start en finish in het centrum van Hengelo op 8 februari. Het parcours gaat langs 20 prominente plekken en gebouwen in Hengelo. 

Deze plekken en gebouwen zullen worden verlicht. De start en finish is voor de horeca hotspot van Hengelo de Three Musketeers in de Pastoriestraat. De URBAN NIGHT TRAIL is er in twee verschillende afstanden. De 5KM en 10KM en geschikt voor zowel de getrainde als de beginnende loper.

Kaarten voor DE URBAN NIGHT TRAIL:

5KM - 22,50 euro
10KM - 25 euro

LICHTPARADE

Tijdens de Lichtparade op 9 februari trekken verlichte praalwagens met allerlei karakters, dansers en danseressen, loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer door de binnenstad van Hengelo.

LICHTKUNSTROUTE

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari 2024 kun je tussen 18.30 en 22.00 uur prachtige lichtkunstobjecten bewonderen. tijdens de Lichtkunstroute. Met deze route wandel je langs alle mooie objecten en ontdek je Hengelo op een andere manier. Download de route hier.

De route is vanaf 2 februari ook af te halen bij Hengelo Promotie, Markt 8.

wanneer?

08 februari 19:00

waar?

prijs

Gratis