Verkeer
Stuur appje
Zoek
Voorjaarsvakantie bij sterrenwacht Lattrop Twente
Voorjaarsvakantie bij sterrenwacht Lattrop Twente
Evenement
Voorjaarsvakantie bij sterrenwacht Lattrop Twente
Het planetarium is een must-see.

Kom deze voorjaarsvakantie genieten van de sterrenhemel in de Cosmos sterrenwacht in Lattrop. De sterrenwacht ligt op een van de donkerste plekken van Nederland, waardoor je de sterrenhemel in al haar pracht kunt bewonderen. De sterrenwacht is zowel ’s avonds als ook overdag geopend.

Lattrop
t/m 24 feb
13:15

Programma overdag

Ben jij klaar voor een onvergetelijke reis door het heelal? Bezoek dan het planetarium! Hier stap je letterlijk in de sterrenhemel. Kijk om je heen en je ziet het allemaal: sterren, planeten, maan, Melkweg en sterrenbeelden. Het hele universum ligt aan je voeten. Het planetarium is een must-see voor jong en oud. Een onvergetelijke ervaring! De sterrenwacht beschikt over twee grote professionele zonnetelescopen. Bij helder weer kun je bij Cosmos onze eigen ster de zon bestuderen! Je ziet de spectaculaire zonnevlekken op het oppervlak van de zon. Zonnevlekken zijn plekken op de zon die vaak vele malen groter zijn dan de aarde. Maar ook de zonnevlammen en protuberansen zijn goed te zien. Dit zijn enorme uitbarstingen op de zon. Protuberansen kunnen meer dan 75.000 km boven het oppervlak van de zon uitsteken. Wil je nog meer weten? Speel dan in de zonnezaal de educatieve zonnegames.

Programma ’s avonds

’s Avonds worden er sterrenkijkavonden georganiseerd voor jong en oud. In het Astro Theater nemen we je mee op reis door het zonnestelsel door middel van een speciale presentatie. En we bezoeken net als overdag ook het planetarium. In het observatorium staan twee grote telescopen waarmee je de sterrenhemel gaat bekijken. Je ziet de maan, planeten en andere objecten in het universum in veel grotere detail dan je met het blote oog kunt zien. Op het dakterras plaatsen we nog extra telescopen zodat iedereen genoeg tijd heeft om al dat moois boven ons te bekijken.

Tip: koop vooraf uw tickets op www.sterrenwachtcosmos.nl

wanneer?

17 februari 13:15

prijs

OVERDAG ENTREEPRIJS: VANAF 18 JAAR € 10,- T/M 17 JAAR € 8,- T/M 4 JAAR GRATIS AVOND ENTREEPRIJS: VANAF 18 JAAR € 12,50- T/M 17 JAAR € 10,- T/M 4 JAAR GRATIS