Verkeer
Stuur appje
Zoek
Start cursus Valpreventie in Enter
Start cursus Valpreventie in Enter
Evenement
Start cursus Valpreventie in Enter
Voor wie angstig is om te vallen.

Voor wie angstig is om te vallen of gewoon wat steviger op de benen willen staan, biedt De Welle op meerdere locatie de cursus Valpreventie aan. Op dinsdag 12 maart a.s. start deze cursus in Activiteitencentrum ’t Zumpke, Reggestraat 85 in Enter. Er zijn twee groepen: van 13.30 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 75 euro (mogelijk kan een deel van de cursus vergoed worden vanuit uw zorgverzekering). Elke inwoner van de gemeente Wierden is welkom om hieraan mee te doen.

Enter
t/m 12 mrt
13:30

De cursus Valpreventie duurt tien weken. Met specifieke oefeningen en een parcours vol lastige situaties die de deelnemers ook tegenkomen in het dagelijkse leven, worden de spieren getraind. Hierdoor krijgen zij meer kracht en stabiliteit in hun benen en romp, waardoor zij zelfverzekerder kunnen lopen. In het tweede deel van de cursus leren de deelnemers een aantal technieken om zichzelf beter op te vangen, wanneer zij onverhoopt toch een keer vallen.

Naast deze praktijktraining is er ook aandacht voor de theorie. Hoe komt het dat mensen vaker vallen als ze ouder worden? En wat kunnen zij doen om een val te voorkomen? Ook is er voldoende tijd voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips.

Voor de cursus Valpreventie in Enter werkt De Welle nauw samen met fysiotherapeut Gerallien Vollenbroek van Gezondheidscentrum Enter. Tijdens de eerste cursusdag krijgen de deelnemers uitleg over de verdere invulling van de cursus. Elke training wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

Aanmelden voor de cursus kan bij De Welle via telefoonnummer 0546-571693 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur). Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht bij Marije Dankelman, telefoon 06-12216966 of stuur een e-mail naar: [email protected].

Of kom geheel vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst over de cursus Valpreventie. Deze is op 29 februari in zorgcentrum Het Reggedal in Enter van 14.30 tot 15.30 uur. Naast een presentatie over valpreventie kunt u hier ook met al uw vragen terecht. U bent van harte welkom!

wanneer?

12 maart 13:30

prijs

€ 75