Verkeer
Stuur appje
Zoek
Kunstroute 2024 in Tubbergen
Kunstroute 2024 in Tubbergen
Kunst en cultuur
Kunstroute 2024 in Tubbergen
Kunst Kijken in Tubbergen

10e editie Kunst Kijken in Tubbergen! Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 vindt de 10e editie van de Kunstroute ‘Kunst Kijken in Tubbergen’ plaats!

Tubbergen
t/m 26 mei
11:00

Kunstroute

“De gemeente Tubbergen bezit een schat aan kunstwerken en dat mag gezien worden!” Deze gedachte vormt het bestaan van kunstenaarscollectief ‘Kunst Kijken in Tubbergen’. Een aantal liefhebbers en makers van kunst organiseren jaarlijks een Kunstroute in Tubbergen. De verscheidenheid in personen en technieken vindt elkaar door het kiezen van een thema.

Volop variatie

Het aanbod is gevarieerd. Van schilderkunst tot sieraden, van glastechniek tot metaal en van collages tot keramiek. Het collectief organiseert verschillende evenementen. Het meest bekend is de jaarlijkse een kunstroute, waarbij publiek laagdrempelig kan kennismaken met kunst en de makers. De kunstroute voert u langs pareltjes van kunstwerken, horecagelegenheden en natuur in onze prachtige omgeving. De kunstroute leent zich dan ook goed voor een fiets- of wandeltocht. De kunstenaars zijn persoonlijk op de locaties aanwezig om de bezoekers te ontmoeten. Dit vormt een bron voor mooie gesprekken.

Thema: gedichten

Elk jaar dagen de kunstenaars elkaar uit om een kunstwerk te maken dat betrekking heeft tot een thema. Dit jaar is er gekozen voor het thema “Gedichten”. Kunstenaars kiezen een gedicht dat voor hen inspirerend is. Dit gedicht wordt gepresenteerd bij het kunstwerk. Het kan een eigen geschreven gedicht zijn of dat van een dichter die ze bewonderen. Een dichter met internationale bekendheid of iemand dichter bij huis. Zo heeft Truus Oude Hengel een prachtig schilderij gemaakt van het gedicht November van Gerard Droste (Klei Gerrit) uit Tubbergen.

De interpretatie van het gedicht met het kunstwerk is aan de maker. Vaak ligt dit buiten de comfortzone van de maker. Dit maakt het werk extra spannend en interessant.

Samenwerking

Dit heugelijke feit wordt gevierd met een unieke samenwerking. ‘Kunst Kijken in Tubbergen’ en ‘Tubbergen Toont Talent’ bundelen dit jaar hun krachten door gezamenlijk op te trekken. De kunstroute vindt plaats tijdens het openingsweekend van ‘Tubbergen Toont Talent’. Tijdens ‘Tubbergen Toont Talent’ wordt een week lang Kunst en Cultuur geshowd. Van 25 mei t/m 2 juni 2024 kan jong en oud geniet van muziek, fotografie en beeldende kunst. Je kunt ook zelf meedoen. Bijvoorbeeld tijdens open repetities van koren en aan gastlessen bij kunstenaars.

Kom kennismaken!

Het kunstcollectief ‘KunstkijkeninTubbergen’ hoopt veel mensen te mogen ontmoeten en te inspireren om zelf ook creatief aan het werk te gaan.

Het collectief komt in de voorbereiding naar de Kunstroute zo’n eens per 2 maanden samen. De agenda staat dan vol met punten die worden afgesproken en geregeld, maar er is ook zeker ruimte voor belangrijke bijzaken. We tippen elkaar over exposities, kunstmarkten en musea waar we enthousiast van raken. We stimuleren elkaar om steeds een volgende stap te nemen in het creatieve proces. Klinkt dit u als muziek in de oren? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of om een avondje mee te maken. Voorzitter Ingrid Los-Zentveld staat u graag te woord: [email protected] / 0624241854.

Blijf op de hoogte

De flyer met de kunstroute is op alle locaties te verkrijgen. Houd ook de website, facebook en instragram van KunstkijkeninTubbergen in de gaten voor sneakpreviews.

Social media Website www.kunstkijkenintubbergen.nl

Instagram kunstkijkenintubbergen

Facebook kunstkijkenintubbergen

Locaties en deelnemers

1. Alex Kuik, schilderkunst

De Zoeke Brink 1 Vasse

2. Elra Eppink, keramiek

Jeannette Borm, schilderkunst

Uelserweg 170 Mander

3. Truus Oude Hengel, schilderkunst

Nicole Oude Luttikhuis, schilderkunst

Aspergeboerderij, Vleerhoeksweg 9 Mander

4. Ingrid Los-Zentveld, schilderkunst & collages

Glasatelier4u, glaskunst

Droste’s Herberg, Uelserweg 95 Tubbergen

5. Lucie Voskes, schilderkunst & collages

Ans van Veldhuizen, schilderkunst & sierraden

Kampkuiper Almeloseweg 113 Habrinkhoek

6 Glasatelier Perles-Art

Kerkstraat 108 Reutum

Feiten en Cijfers Kunst Kijken in Tubbergen

Kunstroute Zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024

11.00 – 17.00 uur

Gratis brochure met plattegrond is op alle locaties verkrijgbaar

Locatie Gemeente Tubbergen

Prijzen Gratis Entree en gratis parkeren

wanneer?

25 mei 11:00

waar?

prijs

Gratis