Verkeer
Stuur appje
Zoek
Jente Posthuma, Rinus Roelofs en Hilco ter Heide te gast bij Cultuurpodium Hengelo
Jente Posthuma, Rinus Roelofs en Hilco ter Heide te gast bij Cultuurpodium Hengelo
Kunst en cultuur
Jente Posthuma, Rinus Roelofs en Hilco ter Heide te gast bij Cultuurpodium Hengelo
Muziek, boeken en beeldende kunst

De schrijfster Jente Posthuma beleeft spannende tijden. Haar meest recente roman 'Waar ik liever niet aan denk' staat op de shortlist voor de European Union Prize for Literature. Zij is een van de gasten in Cultuurpodium Hengelo op zondag 28 april in Schouwburg Hengelo. Andere gasten zijn kunstenaar Rinus Roelofs, Hilco ter Heide (The Buffoons) en schrijfster Marie-José ten Cate.

Hengelo
Vanaf 28 apr
15:00

De geboren Enschedese Jente Postuma (49) studeerde Frans en literatuurwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Université Paris Diderot. Daarna werkte ze als journalist, ze deed lange interviews voor onder andere De Groene Amsterdammer, nrc.next en De Volkskrant. Ze schreef ook korte verhalen waarvoor ze in 2012 de A.L. Snijdersprijs ontving. Jente Posthuma is na Marieke Lucas Rijneveld de tweede Nederlandse auteur die genomineerd is voor de European Union Prize for Literature. Haar roman 'Waar ik liever niet aan denk' is vertaald in het Engels, Spaans en Bulgaars.

Eveneens te gast is Rinus Roelofs (1954). Het werk van de Hengelose kunstenaar/wetenschapper is vaak geïnspireerd op werken van Da Vinci (veelvlakken) en M.C. Escher. Roelofs volgde eerst wiskunde aan de Universiteit Twente en later studeerde hij aan de AKI/ArtEZ. De kunstenaar maakt al vele decennia lang ruimtelijk werk met mathematische vormen als uitgangspunt. Hij werd in 2011 even wereldnieuws toen hij in een van de veelvlakken van Da Vinci een fout ontdekte.

Hengeloër Hilco ter Heide (80) is de voormalige zanger van The Buffoons, een popgroep uit deze regio, die in de jaren zestig en zeventig populair was. In 1969 werden The Buffoons als enige Nederlandse artiesten uitgenodigd voor een ontmoeting met John Lennon en Yoko Ono in het Amsterdamse Hiltonhotel.

Schrijfster Marie-José ten Cate (Weerselo, 1953) is eveneens te gast. Haar recente boek 'Nooit te oud om te daten' is haar eerste non-fictie boek. Voor dit boek interviewde ze samen met Janneke Holwarda vijftigplussers over hun date-ervaringen.

Het programma van deze achtste en tevens laatste editie van het seizoen 2023-2024 is zoals vanouds een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. De muziek wordt ditmaal verzorgd door het sextet Capaci dat blokfluitmuziek ten gehore brengt.

Cultuurpodium Hengelo wordt van september t/m april maandelijks georganiseerd door Stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma vindt plaats in de Wolvecamp-zaal en duurt van 15 tot 17 uur. Toegang is gratis; bezoekers dienen wel te reserveren via de website van de Schouwburg.

wanneer?

Het programma duurt van 15 tot 17 uur.

waar?

prijs

Gratis