Verkeer
Stuur appje
Zoek
Tijd voor de Wijk
Tijd voor de Wijk
Evenement, Kunst en cultuur
Tijd voor de Wijk
In Pathmos

Muziek uit de wijk, een tattoo-expositie, kunst en verzamelingen van wijkbewoners, creatieve workshops, een bijzondere wijkroute, film, kindertheater en een boel andere activiteiten. Dat is het nieuwe Enschedese wijkfestival TIJD VOOR DE WIJK. Deze eerste keer is de wijk Pathmos aan de beurt.

Enschede
t/m 14 jul
12:00

Het festival voor jong en oud vindt op diverse plekken in de wijk plaats. Op het plein van wijkcentrum de Boei is er live muziek en dans en kun je de foto expositie De Tattoos van Pathmos bewonderen; met daarbij de verhalen over de tatoeages van een aantal wijkbewoners. Geïnspireerd? Dan kun je aan de Tattoo Tafel zelf tattoos tekenen en tattoos plakken.

In het Ainsworthpark staat de Gert & Hermien-tent waar Pathmos-er Peter Reinders platen draait van dit bekende duo. Hier toont hij tevens zijn collectie gesigneerde platen en de oud-fanclubvoorzitter vertelt er verhalen over het duo dat een link heeft met Pathmos. In het park is er nog veel meer te doen. Je kunt het Smartlappen Karaoke mini podium beklimmen en zelf zingen, de Bieb hoek met de gloednieuwe Biebbank bezoeken of lekkers proeven bij de Pathmos Tapas Tafel.

Een aantal wijkbewoners is creatief, is kunstenaar of heeft een bijzondere verzameling. Zij tonen thuis en op locaties in de wijk hun schilderijen, tekeningen, foto’s en verzamelingen. Een van de verzameling bestaat uit Mariabeelden.

Liep’n en Loop’n
Het kunstenaars duo Beeldbouw is speciaal voor het wijkfestival een bijzondere wijkroute aan het ontwikkelen. Ze nemen je mee door de wijk met ingrediënten: een postbode, sterken verhalen en een leugenbankje.

En meer…
In de ommuurde Pathmos Oase tuin kunnen jong en oud schilderworkshops volgen, zijn er rondleidingen door de tuin en zijn er exposities van onder andere Australische dotpainting schilderijen, gemaakt door een pastoor. Bij Aveleijn kun je kunstkijken en je eigen Pathmos zakje borduren en in de hal van De Woonplaats is een expositie met vele foto’s van de wijk van vroeger. Daar kun je ook je eigen Pathmos collage maken. In samenwerking met Kiek ’n Kopen wordt er gepimpte kleding getoond. Concordia toont korte films, er is een poëzie boom en er is kindertheater over twee zussen en een huisdier.

wanneer?

13 juli 12:00

waar?

prijs

Gratis