Verkeer
Stuur appje
Zoek
Introductieconcert op de Oude Markt
Introductieconcert op de Oude Markt
Evenement, Kunst en cultuur, Uitgaan
Introductieconcert op de Oude Markt
Met The Dirty Daddies, Roxy Dekker & Turfy Gang

Eigenlijk is het bedoeld voor (aankomend) studenten in Enschede, maar stiekem is iedereen welkom: het jaarlijkse gratis Introductieconcert op de Oude Markt. Ook de komende editie staan er met Turfy Gang, Roxy Dekker en The Dirty Daddies weer landelijk bekende artiesten op het podium. Daarnaast laat ook lokaal talent van zich horen: zangeres Lateesha warmt het publiek op en dj-duo The Heartbreakers lijmt de boel aan elkaar. 

Enschede
Vanaf 28 aug
19:30

Traditioneel staat de Oude Markt in Enschede aan het einde van de introductieperiode voor nieuwe studenten vol met jongeren, mensen die vinden dat ze tot die groep behoren en andere muziekliefhebbers. Het concert is de enige activiteit voor nieuwe studenten van zowel Saxion Hogeschool als Universiteit Twente, die voor de rest van de periode met respectievelijk de zogeheten INTRO en de Kick-In aparte kennismakingsprogramma's hebben.


Lokaal talent met landelijke uitstraling

Er staan bekende acts op het podium, maar kennismaken met Enschede betekent ook het leren kennen van lokaal talent. Zo is de aftrap van de avond voor Lateesha, een Enschedese conservatoriumstudent die landelijke aandacht kreeg met haar Nederlandstalige cover van Goo Goo Dolls' Iris. 

Haar eigen nummer 'niet mijn taak' dat ze vervolgens uitbracht werd door Spotify opgenomen in een lijst met aanstormende nummers van eigen bodem. Bovendien stond ze de afgelopen tijd in het voorprogramma van Belgische artiest Pommelien Thijs. Wat je van haar kan verwachten? Denk aan een mix tussen haar inspiratiebronnen RAYE, Tabitha en Beyoncé.

Na haar landelijke hit met Iris was Lateesha in de studio van 1Twente, waar ze naast dat succesnummer ook 'niet mijn taak' zong:

Ook het smeermiddel van de avond is van Enschedese groond: dj-tweetal The Heartbreaks, bekend van muzikaal LHBT-platform MIAUW, neemt de presentatie voor zijn rekening en pompt tussen de optredens hete hits door de speakers.

Beroemde (studenten)acts

Na de opening van Lateesha betreedt Turfy Gang het podium, een groep van zeven studenten uit Maarssen die bekend werden met hun hits zoals ‘Booty Call’ en ‘Je Voelt Ons’. Hun energieke optredens en herkenbare teksten maken hen een favoriet onder jongeren.

Turfy Gang wordt opgevolgd door Roxy Dekker, die met haar zelfgeschreven vrolijke liedjes over de alledaagse uitdagingen van jonge mensen snel bekendheid opbouwt. Haar eerste drie nummers waren hits en bereikten via sociale media een miljoenenpubliek.

Afsluiter van de avond is geen onbekende voor de Oude Markt. The Dirty Daddies, een zevenkoppige showband die bekend staat om explosieve optredens waarin wereldhits zich in rap tempo opvolgen, speelt in de regel het dak eraf.


Zin in? Trek dan je beste danshemd aan en maak je klaar voor een avond vol vertier op woensdag 28 augustus vanaf 19:30 uur op de Oude Markt in Enschede. Zo ging dat in 2022:


wanneer?

28 augustus 19:30

waar?

prijs

Gratis