Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Albanees in taxi smokkelt 10 kilo marihuana de grens bij Enschede over

Marihuana Taxi polizei borken gronau
In de kofferbak van een taxi is deze week 10 kilo marihuana en een nog onbekende witte substantie aangetroffen.
Beeld: Hauptzollambt Münster

Duitse douaniers hebben deze week tijdens een nachtelijke controle een bijzondere smokkelaar van de weg geplukt tussen Enschede en Gronau. Het hoofddouanekantoor in Münster maakte vrijdagochtend bekend dat de man maar liefst 10 kilo marihuana bij zich had, als passagier in een taxi.

Hoewel echte grenscontroles al vele jaren niet meer plaatshebben, mogen politie, marechaussee en douane steekproefsgewijs wel grensgangers staande houden voor een routinecontrole. Dat is wat woensdagnacht gebeurde op de Duitse B54, vlak na de grensovergang.

Witte substantie

Een taxi komende vanuit Nederland werd aan de kant gezet. De chauffeur gaf aan dat hij zijn passagier, een 29-jarige Albanees, in Duitsland had opgepikt en vervolgens naar Nederland is gereden. De passagier verklaarde dat hij vanwege een verhuizing wat spullen in Nederland had opgehaald.

Toen de douaniers de kofferbak openden, zagen ze dozen met daarin in totaal tien kilo marihuana. Ook is een flesje met een nog onbekende witte substantie aangetroffen. De passagier is daarop aangehouden en zit voorlopig vast. Omdat de taxichauffeur geloofwaardig verklaarde dat hij van de inhoud van de dozen niets wist, mocht hij zijn reis voortzetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.