Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Het ei is gelegd: Vogelvreugd Beckum gaat op in Ons Genoegen Haaksbergen

Vogelvreugd Beckum houdt per 1 januari op te bestaan. Hetzelfde geldt voor Intropika uit Haaksbergen. De twee verenigingen gaan op in het grotere Ons Genoegen uit Haaksbergen en krijgen als nieuwe naam 'Vogelvereniging Haaksbergen en Omstreken'. De nieuwe voorzitter is de oude voorzitter van Vogelvreugd, Theo Waanders uit Boekelo.

Geen tiende lustrum

"We zagen het al een tijdje aankomen. Vogelvreugd werd te klein om voort te bestaan. We wisten al enkele jaren dat we onze vijftigste verjaardag in 2026 niet zouden gaan halen. De reden? Het ledental is de afgelopen decennia gedaald van zestig tot twintig, de jeugdafdeling bestaat uit zestigers en het wordt steeds moeilijker bestuursleden te vinden. Gelukkig werken we al jaren goed samen met de twee Haaksbergse verenigingen. Zij kampen met dezelfde problemen en daarom was iedereen uiteindelijk voor een samengaan van de verenigingen."

“Het Schuttershoes heeft de perfecte grootte en er is een prima horecagedeelte.”

Geen fusie

Van een echte fusie is geen sprake, benadrukt Theo Waanders: "Bij een fusie moet je geld afdragen aan de Belastingdienst en zoveel hebben de clubs niet in kas. Vandaar een andere vorm van samenwerking, maar wel onder één gezamenlijke nieuwe naam." Dat daarbij wordt gekozen voor een Haaksbergse naam vindt de Boekeloër prima: "Een groot deel van de leden van Vogelvreugd was toch al afkomstig uit Haaksbergen en daarbij houden we onze jaarlijkse show in november ook in Haaksbergen, in het Schuttershoes."

Proggiehoes

Waanders is lyrisch over deze locatie: "Het heeft de perfecte grootte, er is een prima horecagedeelte en het is goed bereikbaar. Doordat de clubs nu samengaan wordt de ruimte daar ook optimaal benut. Wat dat betreft is het win-win situatie voor iedereen. We zaten jarenlang met onze shows in 't Proggiehoes in Beckum, maar die ruimte is te krap voor de veel grotere nieuwe vereniging."

De nieuwe vereniging zal bestaan uit 100 tot 120 leden. Uit afgevaardigden van de drie verenigingen is een compleet nieuw bestuur gevormd, met Theo Waanders als voorzitter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.