Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Koren uit Lonneker en Rheine geven grensoverschrijdend concert

Muziek verbindt. Niemand kan dat ontkennen. Het themakoor Op Toon uit Lonneker en Cantus Reni uit Rheine willen laten zien dat muziek ook over grenzen en taalbarrières heen mensen samenbrengt. De twee koren geven het gezamenlijke concert "Grenzeloos in Muziek" op zaterdag 26 november om 19.30 uur in de Jacobuskerk in Lonneker.

"In de wereld van de muziek zijn er geen grenzen. Waar je ook woont, zingen vebindt en bezielt de mens!", aldus dirigent Eline Habers, die tijdens het concert ook als soliste te horen is. Habers heeft beide koren voorbereid op dit concert, dat bedoeld is om de grensoverschrijdende samenwerking onder de aandacht te brengen. Op Toon en Cantus Reni treden gedurende anderhalf uur deels samen en deels apart op.

Thumbnail 1 Groepsfoto Op Toon
Themachor Op Toon uit Lonneker treedt deze zaterdag samen met Cantus Reni uit Rheine op in de Jacobuskerk.
Beeld: Simone Tiehatten

Liedjes

Tijdens de ongeveer 15 liederen die de koren ten gehore brengen, worden de zangers uit Lonneker en Rheine begeleid door pianiste Astrid Aalders. De liedjes variëren; de zangers zingen onder andere een versie van het bekende "Conquest of Paradise" gecomponeerd door de dit jaar overleden Griek Vangelis.

Entree

De entree is vijf euro. Het geld zal worden geschonken aan de koren die twee jaar lang nauwelijks hebben kunnen optreden als gevolg van de corona-pandemie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.