Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Werk aan het spoortraject Münster-Enschede: Meer vertraging en uitval

20210530 COENKRUKKERT GLANERBRUG TREIN STATION DUITSLAND GRENS OV BLAUWNET KERKSTRAAT 1
Het boemeltje tussen Münster en Enschede vervoert circa 10.000 mensen per dag
Beeld: 1Twente/Coen Krukkert

Passagiers van de grensoverschrijdende regionale trein werden vorige week onangenaam verrast door forse vertragingen en uitval van treinen. Door werkzaamheden aan de spoorlijn tussen Münster en Enschede waren er verdere vertragingen. In sommige gevallen werd het spoor tussen Gronau en Enschede helemaal niet gebruikt. Volgens de Deutsche Bahn zullen dergelijke complicaties zich de komende drie weken blijven voordoen.

In de zomer waren de treinen vaak overbelast door het intensieve gebruik van het 9-Euro-Ticket. Het speciale aanbod was bedoeld om de inflatie te beteugelen en was erg populair bij de bevolking. Nu kampt de stoptrein tussen Münster en Enschede met nieuwe problemen.

Bouwerkzaamheden maken het reizen tussen de twee steden moeilijk. Naast vertragingen ligt ook het treinverkeer tussen Enschede en Gronau in regelmatig stil. Ook de communicatie laat te wensen. Klanten worden zelden op de hoogte gebracht van vertragingen of annuleringen. Pendelaars tussen Glanerbrug en Gronau kunnen daarom beter de trein uit en naar Dortmund nemen.

Minder snelheid

De Deutsche Bahn, de Duitse tegenhanger van de Nederlandse Spoorwegen, bevestigt dat er moelijkheiden zijn in het baanvak. Vanwege de werkzaamheden mag de trein op sommige plaatsen slechts 60 km/u rijden in plaats van 100 km/u. De reparaties zullen naar verwachting tot en met 21 oktober worden uitgevoerd.

Openstaande vragen

De Deutsche Bahn wil niet bekendgemaakt op welke baanvakken de werkzaamheden daadwerkelijk betrekking hebben. Zij verstrekt ook geen informatie over de uitval van de trein tussen Gronau en Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.