Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Hengelose weggeefwinkel: 'Door stijgende prijzen wordt het hier duidelijk drukker'

De Hengelose weggeefwinkel in Groot-Driene ziet de laatste tijd een toename van het aantal klanten. Door de stijgende kosten van levensonderhoud doen er volgens eigenaar Carin Nijhuis steeds meer mensen een beroep op de voorziening, waar mensen voor nop goederen kunnen afhalen: “Wanneer wij om half twee de deuren openen, staan er al veel mensen te wachten.”

Weggeefwinkel

De weggeefwinkel is iedere woensdag- en zaterdagmiddag open voor mensen die het niet breed hebben. “Wanneer wij om half twee de deuren openen, staan er al veel mensen te wachten”, zegt Nijhuis. Door de hoge energieprijzen hebben steeds meer mensen moeite met rondkomen, waardoor er niet veel geld meer overblijft voor de noodzakelijke dingen. Zij denkt dan ook dat het er alleen maar meer gaan worden.

icon_main_info_white_glyph

Weggeefwinkel: wat en waar?

De weggeefwinkel is een winkel waar mensen met een kleine beurs gratis spullen kunnen afhalen. Denk hierbij naast kleding ook aan serviesgoed, beddengoed en knuffels. Sinds afgelopen april zit de stichting in een pand aan de Korenbloemstraat 3 in de Hengelose wijk Groot-Driene. Spullen kunnen op maandagochtend en woensdag- en zaterdagmiddag langsgebracht worden.

Definitief plan

Dinsdag tijdens Prinsjesdag maakt het kabinet bekend hoe mensen die hun energierekening straks niet meer kunnen betalen, geholpen gaan worden. De SP Hengelo riep in de gemeenteraadsvergadering van begin september al op tot verruiming van de energietoeslag voor mensen die tot 130 procent van het sociale minimum verdienen. Begin oktober komt wethouder Jaqueline Freriksen met een definitief plan om de lasten van de Hengeloërs te verzachten. Die plannen zullen ook weer samenhangen met wat er landelijk besloten wordt.

Gaspit Energiearmoede Pixabay
Lees ook
Hengelo's college haalt SP links in met toezegging ruimhartige energietoeslag

Winterkleding

Nu de winter voor de deur staat heeft de weggeefwinkel vooral behoefte aan winterkleding. “We hebben vooral mannenwinterkleding nodig, want daar hebben wij maar één rek van”, zegt Nijhuis. Ook andere spullen blijven volgens de Hengelose welkom.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.