Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Wie het best noaberschap kan uiten in lyriek, wacht een hoofdprijs van 150 piek

In de aanloop naar Die Tolle Woche kunnen mensen die wonen in de Euregio wonen, tot en met 18 september gedichten inzenden voor een poëziewedstrijd. Duitse en Nederlandse woordkunstenaars kunnen voor het eerst de strijd met elkaar aangaan, om zo mooi mogelijk te schrijven over het thema: 'noaberschap'. "Het is een term die niet alleen past binnen Twente, maar ook als het gaat om de relatie met onze goeie buren over de grens."

Die Tolle Woche

Het duurt nog zo'n twee maanden voordat de grensoverschrijdende themaweek: Die Tolle Woche, van start gaat. Enschede is als 'de meest Duitse stad van Nederland' de organisator van deze zeven dagen vol tweetalige activiteiten. Zo staat er onder meer een oktoberfest gepland op de oude markt, een skatewedstrijd tussen Duitsers en Nederlanders en een tweetalige pubquiz. Tijdens Die Tolle Woche van dit jaar wordt er nu ook voor het eerst een internationale poëziewedstrijd georganiseerd.

Website Tolle Woche3 2022 08 05 124230 dxle
Dit jaar wordt er nu ook voor het eerst een Duits-Nederlandse poëziewedstrijd georganiseerd in Enschede.
Beeld: Die Tolle Woche

Poëziewedstrijd

Voor de dichters die nú al hun woordkunsten over noaberschap willen vertonen is er goed nieuws. De organisatoren zijn er vroeg bij en accepteren mogelijke inzendingen al sinds eind juni. Er mogen maximaal drie gedichten worden ingezonden per persoon. De taal beperkt zich ook niet tot alleen het Nederlands en Duits. Ook gedichten in het Platt Deutsch en Nedersaksisch zijn geldig.

Voor de winnaar ligt er bedrag klaar van 150 euro. Ook de nummers twee en drie kunnen een geldprijs winnen van 100 en 75 euro. Tot slot krijgen alle prijswinnaars een pakket dichtbundels ter waarde van 50 euro.

icon_main_info_white_glyph

Spelregels

Wie meer wilt weten over de spelregels en naar wie de inzendingen gezonden moeten worden, kan de informatie vinden op deze webpagina.

Naoberschap

Dick Schlüter een van de organisatoren van de wedstrijd én degene die koos voor het thema. "Noaberschap betekent grof gezegd dat we het belangrijk vinden er hier als buren voor elkaar te zijn. Het is een term die niet alleen past binnen Twente, maar ook als het gaat om de relatie met onze goeie buren over de grens. Hoe mooi is het om met deze wedstrijd Nederlandse en Duitse dichters uit de Euregio bij elkaar te brengen," aldus Schlüter.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.