Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Rondje Usselo is gered: nieuwe redacteuren melden zich na noodkreet

Het Rondje Usselo is gered. Na een noodroep van de redactie van het dorpsblad hebben zich tien Usseloërs gemeld die mee willen doen. “We zijn hier ontzettend blij mee, want dat betekent dat Rondje Usselo doorgaat”, meldt redactielid Debbie Voogsgeerd.

Forse injectie

Hoe anders was het toen Voogsgeerd in de studio van 1Twente Vandaag haar nood klaagde en vertelde dat het zo niet verder kan met het Rondje Usselo. ‘Dit zou zomaar de laatste editie kunnen zijn’, schreef ze op de voorpagina van de februari-maartuitgave. “Eerdere oproepen leverden niets op dus moesten we de urgentie benadrukken.” Dat is gelukt. De redactie bestond nog uit drie leden en krijgt nu een forse injectie.

icon_main_info_white_glyph

Dubbeldikke zomereditie

Rondje Usselo komt vijf keer per jaar uit en de extra zomereditie is dubbeldik. De pagina’s worden gevuld door een aantal vaste correspondenten als de dierenarts en mensen van de Buurtkring die over onderwerpen schrijven die het dorp aangaan. Er is een kinderpagina en het actuele nieuws als de energievisie en plaatsing van windturbines wordt niet uit de weg gegaan.

Iedereen mag de redactie komen versterken, maar enige affiniteit met Usselo hebben is natuurlijk wel gewenst. Meer informatie: [email protected]

Verbinding

En dat is voor Usselo maar goed ook, vertelt Voogsgeerd, want het dorpsblad informeert, betrekt de dorpelingen en verbindt. “We spelen een goede rol in ons bijzondere dorp. Alles ligt verspreid. Wij bundelen het nieuws. Als we niet meer bestaan, moeten de bewoners op een andere manier op zoek naar nieuws uit Usselo. Maar andere media gaan niet specifiek over ons.”

Ze meldt dat het dorp een nieuw gezicht heeft gekregen door de afwaardering van de oude N18. "We hebben daardoor een echte dorpskern en dorpsplein gekregen met een streekwinkel. Dat is mooi."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.