Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Dode aangetroffen in vijver bij Lonnekerberg, misdrijf uitgesloten

In een vijver op de hoek van de Bergweg en Oude Deventerweg, aan de voet van de Lonnekerberg, is dinsdagmiddag het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Het forensisch onderzoek kon woensdagochtend pas worden afgerond. 'We hebben de identiteit en toedracht vastgesteld en er bleek geen sprake van een misdrijf', aldus de politie op Twitter.

Een voorbijganger zou dinsdagmiddag een fiets bij de vijver hebben aangetroffen en vervolgens het lichaam in het water hebben gezien. Omdat een misdrijf op dat moment nog niet kon worden uitgesloten, moest er een specialistisch team uit Harderwijk komen om het lichaam (zonder sporenverlies) uit het water te halen.

Visvijver

De bewuste vijver is onderdeel van de zogeheten Kleigaten van Smulders. Vroeger was de directe omgeving in gebruik als steenfabriek. De klei werd naast de fabriek gewonnen, wat resulteerde in gaten. Ook de vijvers, waarin vroeger werd gezwommen, zijn kleigaten.

Na de Tweede Wereldoorlog is er overtollige munitie in de vijvers gegooid. De laatste jaren is het water vooral populair bij vissers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.