Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Duitse treinreiziger dreigt met 'bom' en zet politie in Enschede en Gronau op scherp

Een 38-jarige man heeft donderdagmiddag voor opschudding gezorgd op de stations van Enschede en Gronau. Op het Stationsplein in Enschede zou hij meermaals hebben gezegd dat hij een bom bij zich had en die tot ontploffing wilde brengen. Toen hij in de trein naar zijn woonplaats bleek te zijn gestapt, sloegen ook de Duitse politiediensten alarm.

De politie in Borken heeft het incident pas vrijdagochtend naar buiten gebracht. Nadat de man op het Stationsplein in Enschede dreigde met een bom, werd het stationsgebouw uit voorzorg afgesloten. Desondanks bleek hij rond 16.50 uur in de trein naar zijn woonplaats Gronau te zitten.

Onder invloed

Met grote spoed gingen meerdere patrouillewagens van de Nederlandse en Duitse politie richting het station in Gronau. In de Duitse grensplaats werd de verdachte door agenten onderschept. Hij gooide zijn rugzak weg en volgde vervolgens de aanwijzingen van de politie op.

Na onderzoek bleek er geen sprake te zijn van een bom in de rugzak of op het lichaam van de 38-jarige man uit Gronau. Wel bleek hij onder de invloed te zijn van alcohol: uit de blaastest kwam een uitslag van 1,5 promille. De man is inmiddels weer op vrije voeten, maar wordt nog wel strafrechtelijk vervolgd. Het treinverkeer tussen Enschede en Gronau heeft door de actie donderdagmiddag korte tijd stilgelegen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.