Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Duitse politie haalt, vlak over de grens bij Enschede, twee 'drugsrijders' van de weg

Een 40-jarige Nederlander is maandagavond tegen de lamp gelopen bij een controle van de politie uit Ahaus. De automoblist werd maandagavond vlak over de grens bij Sandersküper (Knalhutteweg) van de weg geplukt en bleek onder invloed van softdrugs.

De Nederlander zou bij de controle direct hebben aangegeven een dagelijkse gebruiker van cannabis te zijn. Het is volgens de Duitse politie niet verwonderlijk dat de drugstest de werkzame stof THC aansloeg. De agenten hebben de man de doorreis ontzegd en hij krijgt een boete.

Met cocaïne achter het stuur

Hoewel grenscontroles vanwege het Verdrag van Schengen niet meer plaatshebben, mogen EU-landen nog wel gerichte steekproefsgewijze controles uitvoeren in het grensgebied. De Duitse politie doet dat regelmatig in het grensgebied bij Enschede.

De 40-jarige Nederlander was zodoende niet de enige 'drugsrijder' die maandagavond tegen de lamp liep. Aan de Enscheder Straße in Gronau, vlak voorbij de grensovergang bij Glanerbrug, is een 34-jarige man aangehouden omdat hij onder invloed van cocaïne achter het stuur zat. Ook hij krijgt een boete en mocht niet verder rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.