Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Enschedees 'zeemanskoor' gaat samenwerken met Duitse collega's

Shantykoor Wrakhout is waarschijnlijk de eerste Enschedese club die een officieel partnerschapovereenkomst met een koor uit Münster sloot. Wrakhout en het Marine Shantykoor Münster zetten de handtekeningen in het bijzijn van beide burgemeesters op 7 maart in Metropool en knoopten er maar meteen een gezamenlijke zangavond aan vast.

70 mannen, één vrouw

Gezellig zingen daar gaat het om: de zeemansliederen van het shantykoor gaan er vooral bij oudere mannen in als koek. Wrakhout werd opgericht in 2012. De club heeft 71 leden onder wie één vrouw. “Dat is onze accordeoniste. De leden willen niet meer vrouwen in het koor” vertellen voorzitter Herman Wooldrik en secretaris Jan Lubberding. Als er in het programma 1Twente Vandaag een video-opname van het gezelschap wordt getoond zingen beide mannen mee.

Wachtlijst

“Ik zei dat ik dat niet zo goed kon, maar voor je het weet, zing je mee”, beschrijft Lubberding zijn intrede in het koor met een gemiddelde leeftijd van 77 jaar, dat nu trouwens een wachtlijst heeft. Het oudste lid is 93 de jongste is 63. “Zeemansliederen slaan heel goed aan bij wat oudere mannen.

Jongeren leden hoeven ze niet direct te krijgen. Wordt ook wat moeilijk, vindt Wooldrik. “We repeteren ’s middags. Dat is niet de beste tijd voor jongeren.”

“Ik kan het niet zo goed, maar voor je het weet, zing je mee”

Toernee

De officiële samenwerking met de zangers uit Münster moet nog verder gestalte krijgen. De bestuursleden zien heel veel mogelijkheden. Die lopen uiteen van gezamenlijke concerten, het uitwisselen van repertoire en zangers, gezamenlijke repetities tot het organiseren van gezellige activiteiten. “En we willen ook graag een toernee langs Duitse havensteden. Daar kunnen ze bij helpen.”

Shantykoor Wrakhout heeft dit jaar een uitgebreide activiteitenagenda. Zo wordt tijdens Koningsdag opgetreden in Lonneker en staat in september het festival in Münster op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.