Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Tientallen bezwaren tegen omgevingsvergunning oude Stork-bieb

De gemeente Hengelo heeft zeker twintig bezwaren binnengekregen tegen verlening van de omgevingsvergunning aan projectontwikkelaar Van Wijnen voor de ombouw van de oude Stork-bieb tot appartementencomplex. Van Wijnen heeft het pand gekocht en wil in het historische pand acht woningen realiseren.

Bezwaarschriften

Een afvaardiging van de actiegroep Behoud Oude Bieb Hengelo, die al jaren strijd tegen aantasting van het historische pand en verdwijnen van het openbare karakter, overhandigde woensdagmiddag in het stadskantoor een twintigtal bezwaren namens een groep inwoners. Ook Stichting ’t Neutje, Stichting Erfgoed Hengelo, Stichting Behoud Erfgoed Stork Hengelo en Bond Heemschut hebben bezwaarschriften ingediend.

B en W

Carin van den Akker was woensdag aanwezig in het stadskantoor, samen met een aantal andere werkgroepleden. Die wilden de bezwaren persoonlijk overhandigen aan het college van burgemeester en wethouders. "Helaas is dat niet gelukt. Die hadden geen gelegenheid om ze in ontvangst te nemen. Heel spijtig dat dit niet kon.”

Uiteindelijk was een medewerker van de gemeente wel bereid om de bezwaren in ontvangst te nemen. "Het gebeurt niet heel vaak dat mensen persoonlijk bezwaren komen indienen bij burgemeesters en wethouders. Wanneer dat gebeurt, dan gebeurt dat meestal voor een raadsvergadering. Die was er woensdag niet, dat was misschien de pech.”

“Als het nu in de raad zou komen, dan zou het anders lopen. Ze moeten het gewoon terugdraaien.”

Nek uitsteken

De actiegroep wil nog niet vooruitlopen op de uitkomst van de bezwaarprocedure bij de gemeente Hengelo, maar sluit niet uit dat een volgende stap een gang naar de rechter wordt. Voor Van den Akker hoeft het zover niet te komen. Ze gaat er vanuit dat de politiek nu in actie komt, zeker met een enorme hoeveelheid bezwaarschriften van inwoners en organisaties die opkomen voor behoud van historisch erfgoed.

"De politieke partijen kunnen zeker wat betekenen, maar die moeten wel hun nek durven uitsteken.” Hengelose partijen lijken echter hun handen niet meer te willen branden aan het dossier, waarover een besluit is genomen in een vorige raadsperiode. "Als het nu in de raad zou komen, dan zou het anders lopen. Ze moeten het gewoon terugdraaien", besluit Van den Akker stellig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.