Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Zedendelict in de binnenstad van Enschede: 21-jarige verdachte zit in de cel

Noorderhagen
Het zedendelict zou aan de Noorderhagen zijn gebeurd.
Beeld: GoogleMaps

De man die afgelopen maandagochtend in het centrum van Enschede is aangehouden, zit nog altijd vast. Het Openbaar Ministerie bevestigt desgevraagd dat hij wordt verdacht van een zedendelict aan de Noorderhagen. Het slachtoffer betreft een jonge vrouw.

In eerste instantie deed de politie Enschede maandag via haar communicatiekanalen de mededeling dat er een man was aangehouden op verdenking van een 'geweldsdelict' aan de Noorderhagen. Uit meerdere bronnen heeft 1Twente vernomen dat het gaat om een 'ernstig zedendelict' op of rond de parkeerplaats aan de achterzijde van supermarkt Jumbo. Omdat er in dit deel van de binnenstad vaker (gewelds)misdrijven plaatshebben, geldt er al langere tijd een samenscholingsverbod en zijn er camera's geplaatst.

Camerabeelden

Het Openbaar Ministerie heeft de woordvoering over de zaak inmiddels overgenomen. Een woordvoerder bevestigt dat er sprake is van een zedendelict, maar kan in dit stadium - omdat het nog een lopend onderzoek is - geen verdere mededelingen doen. In verband met privacy is over het slachtoffer alleen gedeeld dat het om een jonge vrouw gaat.

Enkele uren na het misdrijf, dat rond 9.30 uur plaatshad, is elders in Enschede een verdachte aangehouden. Op basis van camerabeelden kon hij snel worden geïdentificeerd. Het gaat volgens het OM om een 21-jarige Enschedeër met een Zuid-Europese nationaliteit en een Nederlands burgerservicenummer (BSN). Woensdag is de verdachte voorgeleid voor de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Update: inmiddels is bekend dat het om een uit Sierra Leone afkomstige man gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.