Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Paasvuur Bornerbroek gered door vrijwilligers van de brandweer

Whats App Image 2023 04 07 at 15 55 20
Het paasboake klaar voor ontsteking
Beeld: Jort Kamphuis

Het paasfeest in Bornerbroek krijgt toch een paasvuur. De organisatie die het paasvuur elk jaar regelt, de Boak’nbouwers, vertelt dat aan 1Twente. De organisatie kon toch aan de laatste vereiste van de verzekering voldoen.

De Boak’nbouwers gaan toch het paasvuur bouwen, ze konden op het laatst een evenementen verzekering krijgen. "Als organisatie kun je aansprakelijk gesteld worden als je niet verzekerd bent wanneer er brand uitbreekt. We konden het wel zonder verzekering doen, maar die gok wilden we niet wagen", zegt Rens Westen die in de organisatie van het paasvuur zit. "We konden eerst de verzekering niet krijgen, omdat we geen mensen hadden die gespecialiseerd zijn in het ontsteken van vuur. Nu hebben we vrijwilligers van de brandweer erbij en daardoor wordt de verzekering verstrekt." Een speciale evenementen verzekering kost zo'n 500 euro.

Stikstofregels

De vergunning voor het paasvuur werd een week geleden verleend. Door aangescherpte stikstofregels, moeten organisatoren aantonen dat een paasvuur geen negatief effect heeft op een natura-2000 gebied. Volgens de Boak’nbouwers regelt de gemeente Almelo die toetsing. Het natuurgebied dat dichtbij het Bornerbroekse paasvuur ligt, is de Borkeld, dat is onderdeel van de Sallandse Heuvelrug.

icon_main_info_white_glyph

Paasboake Bornerbroek

Op zaterdag is er gelegenheid om snoeihout te brengen naar de paasvuur locatie aan de Grasbroekweg. Op eerste paasdag om 20:30 gaat de boel in de hens.

Paasvuur Lonneker Ernst Bergboer
Lees ook
Twents Kwartearken met journalist Smouter over paasboakes: ‘Straks zijn we helemaal duurzaam, maar geen samenleving meer’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.