Verkeer
Stuur appje
Zoek

Geen rondrit Heracles Almelo na dodelijk ongeval met kampioenskar in Zeeland

Heracles Logo
Beeld: Heracles Almelo

De rondrit door Almelo die zondag gepland stond voor de selectie van Heracles gaat niet door. De club heeft dat besloten na het ongeluk van zaterdag met een kampioenswagen in het Zeeuwse Yerseke, waarbij een meisje van 5 jaar om het leven kwam. Heracles vindt het "ongepast om het behaalde kampioenschap op de platte kar te vieren", laat de club weten na overleg met de gemeente en de vervoerder.

Het ongeluk in Yerseke gebeurde toen een open vrachtwagen, waarmee een meisjesteam van Voetbal Vereniging Yerseke zou worden gehuldigd, bij een rotonde op de Welleweg hard moest remmen. Het slachtoffertje viel uit de wagen en overleed ter plaatse. Het meisje was zelf geen lid van de voetbalclub. Heracles laat weten met de nabestaanden mee te leven.

Huldiging op Marktplein

De rest van het huldigingsprogramma gaat wel door. De ploeg rijdt met de spelersbus vanaf het stadion direct naar de binnenstad. Op het Marktplein begint om 16.30 uur het voorprogramma. De officiële huldiging van spelers en staf is om 17.30 uur en is ook live te volgen via TV Oost.Heracles Almelo werd vrijdag kampioen van de Keuken Kampioen Divisie na een 2-0 overwinning op Jong Ajax.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.