Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Drankrijder uit Almelo valt in herhaling: rechtbank deelt meerdere straffen uit

Justice g5e5b3a9e7 1920
Beeld: Pixabay

Onder invloed van alcohol veroorzaakte hij in zijn woonplaats een aanrijding en vervolgens verliet hij de plek van het ongeval. Het bleek niet de laatste keer dat hij de fout in ging en dat alles zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een 49-jarige man uit Almelo heeft daarom een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen.

De man, die afkomstig is uit Polen, bestuurde op 14 mei 2021 op de Nieuwstraat een personenauto en verleende geen voorrang aan een automobiliste die vanuit de Rohofstraat kwam aanrijden. Hoewel er flinke schade was verliet de Almeloër toch de plek van het ongeval. Bij een latere aanhouding bleek dat hij onder invloed was van alcohol. Hij blies bijna 1,7 promille: acht keer meer dan het maximum van 0,2 promille voor ‘beginnend bestuurders’.

Opnieuw in de fout

Een maand later liep de man, nog altijd zonder geldig rijbewijs, opnieuw tegen de lamp. Op de Rechteren van Limpurgsingel werd hij staande gehouden en bleek hij weer veel te veel te hebben gedronken. Deze keer werd de hoeveelheid alcohol in zijn bloed vastgesteld op 2,1 promille.

De politierechter van de rechtbank in Almelo neemt het de 49-jarige man kwalijk dat hij onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs achter het stuur kroop én daarbij een ongeluk veroorzaakte. Al met al is hij vrijdag veroordeeld tot het betalen van 2150 euro aan boetes. Daarnaast mag hij 20 maanden geen enkel motorvoertuig besturen en krijgt hij een celstraf van 6 weken voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.