Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige Twente FM-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

'Het is niet tot spreken gekomen': Motie is ingediend van VVD Dinkelland in Den Haag

Whats App20 Image202023 06 0620at2015 04 18
VVD Dinkelland bij congres
Beeld:

DINKELLAND - ''Het is niet tot spreken gekomen'', zegt fractievoorzitter Joris Poffers van VVD Dinkelland. Hij legt uit dat dit positief is. Poffers had een motie voor liberaal energiebeleid.

''Afgelopen woensdag had ik een digitale sessie over de motie, de Tweede Kamerfractie was zo enthousiast dat ze het hebben overgenomen.'' Daarom heeft Poffers ervoor gekozen om er niet over te spreken afgelopen zaterdag.

Asiel

Poffers heeft spreektijd aangevraagd over de huidige asielopvang. ''Ook dat was niet nodig. Sprekers voor mij hebben het onderwerp benoemd. Asiel was het heikel punt zaterdag.'' Zo vertelt Poffers dat Rutte een toezegging heeft gedaan dat het asielinstroom beperkt zou worden.

''Het geduld van de VVD raakt op.''

''Iedereen wil van Rutte weten, wat heb je nu gedaan. Volgens mij heb je huiswerk niet gemaakt.'' Poffers geeft aan niet tegen vluchtelingen te zijn. ''We moeten goed zorgen voor mensen die vluchten uit oorlog en geweld.'' Maar geeft aan dat Nederland dat niet aankan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.