Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige Twente FM-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Ouderen in Tilligte blij met ontmoetingsmoment waar wordt geluncht en gejeu-de-bould

30052023 Tilligte Inloop ontmoetingsmoment
Blije gezichten tijdens opening ontmoetingsmoment 'De Inloop'
Beeld:

TILLIGTE - Het succesvolle ontmoetingsmoment ‘De Inloop’ voor ouderen in Tilligte is officieel geopend door wethouder Richard de Way, van gemeente Dinkelland. Dit contactmoment is een samenwerking van MFA Terra Nova, Zorggroep Sint Maarten, Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland en de gemeente Dinkelland en wordt mogelijk uitgerold over andere dorpskernen in Dinkelland.


Bezoekers zijn blij met dit contactmoment. “Deze opvang is heel leuk! Wij zouden graag willen dat we hier tot een uur of vier kunnen blijven; het is nu maar tot twee uur”, zegt bezoeker Agnes Sanderink.

Gedicht

Zij is vaste bezoeker van De Inloop. Zelf woont ze in Denekamp op een boerderij in het buitengebied. "Daar zit ik maar alleen." Agnes is de vrijwilligers dan ook dankbaar voor de gezelligheid en warmte die zij de bezoekers bieden. Haar blijk van waardering uit ze in een zelfgeschreven gedicht dat Agnes voordraagt tijdens de opening: "Al lijkt het soms klein wat je doet, het geeft veel meer dan je zelf vermoedt. Je bent beslist niet overbodig, want weet je wij hebben je heel hard nodig."

Uitbreiden

“Elke dinsdag hebben wij een ontmoetingsmoment in Tilligte. Wij hopen dat we zeer binnenkort kunnen uitbreiden naar de woensdag”, zegt Marloes van Buren, locatiemanager Zorggroep Sint Maarten. Zij kreeg een jaar geleden vanuit gemeente Dinkelland de vraag om iets te organiseren voor ouderen, zodat zij een plek hebben om samen te komen.

"We willen dit bij meer cultuurhuizen tot stand brengen”, zegt wethouder De Way


Dit ontmoetingsmoment vindt plaats in MFA Terra Nova, de ontmoetingsplek van Tilligte. Vrijwilligers zorgen hier elke week voor een lunch, koffie en activiteiten zoals jeu de boules en wandelen. “Wij zijn als gemeente Dinkelland heel blij met deze invulling. We willen dit bij meer cultuurhuizen tot stand brengen”, zegt wethouder De Way. Waarna hij samen met twee bezoekers De Inloop officieel opent met het doorknippen van een gekleurd lint.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.