Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige Twente FM-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Zes paarden in beslag genomen in Saasveld

Politie
Politie
Beeld: 1Twente

SAASVELD - De politie heeft, in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), dinsdag zes paarden in beslag genomen, waarvan één zwaar vermagerd.


De paarden stonden in drie weilanden aan de Westerikweg in Saasveld. De politie kwam op dit adres na een melding over een veulen dat al drie dagen dood in de wei lag. Het veulen is afgelopen vrijdagochtend geboren en vrijdagavond overleden aan een natuurlijke dood.

De eigenaar heeft het dode veulen niet afgedekt volgens de regels, waardoor het veulen vrij te benaderen was voor klein wild.

Daarbij lag het veulen vol in het zicht van voorbijgangers.

Om het veulen heen stonden de volwassen paarden die erg vermagerd waren of andere mankementen hadden, zoals te lange hoeven. Op het weiland waar de paarden stonden lag veel plastic, het hooi was vervuild en er lagen netten en andere zaken wat gevaar voor de gezondheid van de paarden kon opleveren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.