Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige Twente FM-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

MS-patiënt Marre (25) uit Lattrop heeft binnen twee weken 70.000 euro opgehaald voor haar operatie: 'Het is bizar' 

Marre20busscher
Marre Busscher
Beeld: Twente FM

LATTROP - ''Dit had ik niet zien aankomen'', zegt Marre Busschers. Ze heeft Multiple Sclerose (MS), een chronische spierziekte. Het bedrag van 70.000 euro is binnen twee weken opgehaald. Marre heeft naast MS ook een tweede auto-immuunziekte, waardoor ze zo'n honderd keer per dag moet plassen. Daarvoor wordt ze binnenkort geopereerd in Mexico.

Eind april is er een crowdfundingsactie gestart, om geld op te halen voor haar operatie. Het geld is al binnen „Het is bizar''. In juli vertrekt ze al naar Mexico, wat eerder was gepland in september.

Stamceltransplantatie

Ze is er erg blij dat het geld in zo'n korte tijd is opgehaald. Hierdoor kan ze eerder aan haar blaasproblemen worden geholpen, waar ze dagelijks veel last van heeft. ''Het is superfijn, ik kan nu eerder naar richting Mexico voor mijn stamceltransplantatie operatie.''

''Het wordt bikkelen. Ik veel zin om stappen voorruit te zetten'', zegt Marre.

Ze hoopt dat de behandeling over een paar jaar naar Nederland komt „Het zou fijn zijn voor veel mensen. Het is effectief, in Nederland lopen we achter.''

''Het is een soort reset van mijn lichaam. Ze halen mijn gezonde stamcellen eruit. Met chemo leggen ze alles plat. Vervolgens zetten ze de goede cellen weer in mijn lichaam'', vertelt Marre.

Voordat ze naar Mexico vertrekt hoopt ze haar universitaire studie rechten in Nijmegen af te ronden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.