Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lowie Joppen bovenaan op eerste dag CSI Twente

Lowie Joppen 1024
Beeld: Hippisch Twente

Lowie Joppen was donderdag alle 33 concurrenten de baas in de rubriek over 1,45 meter op tijd bij het CSI4* Twente in Geesteren. De 59-jarige Limburger debuteerde pas begin mei in TeamNL in de door het kwartet van Jos gewonnen landenwedstrijd in Mannheim. Tegen de chrono van de ruiter uit Panningen met zijn tienjarige bruine hengst Osiris Fz (v. Dallas) kon geen enkele tegenstander op.

Rubriek over 1,40 meter

Met liefst 104 deelnemers werden in de rubriek over 1,40 meter tegen de klok werden de prijzen over twee groepen verdeeld. In de eerste daarvan heerste de Italiaan Antonio Alfonso, winnaar van de Grote Prijs van Twente in 2018, met Elite de Riverland. Tom Schellekens werd tweede met de negenjarige schimmelruin Jingle Bells AC, Steven Veldhuis derde met de tienjarige bruine merrie Iregina.

De Belg Bart Clarys voerde met Oxygene du Marais DD de lijst aan in de tweede groep, waarin zijn landgenoot Rick Hemeryck hem met Caristello JPZ het meest tegengas gaf en de Brit Alex David Gill met Inaico VDL als derde werd genoteerd.

Tom Schellekens was ook succesvol in het CSI1*, waarin hij met de achtjarige merrie Chella li de Laubry Z (v. Casalita) de eerste groep op zijn naam schreef. De tweedefe werd een prooi voor thuisrijder Bas van der Aa met zijn twaalfjarige bruine merrie E. Guriel *(v. Emerald).

Zege Adelinde Cornelisse

Adelinde Cornelisse, voor het eerst sinds een jaar weer internationaal actief in de dressuur, schreef op het Equestrian Park Erve Maathuis het eerste onderdeel voor het CDI3* op haar naam. Met Fleau de Baian scoorde 72,848 procent in de Grand Prix. Denise Nekeman reed met Boston SDH 70,587 procent bij elkaar en werd derde, op de voet gevolgd door Hans Peter Minderhoud met Invictus (v.Jack Sparrow).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.