Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het Geluid Van Bouwien: Wakker (Dier) in Twente

Bouwien foto voor site

Nergens is het voorjaar zo mooi als in Noordoost-Twente, is mijn bescheiden mening. Niet alleen die van mij, ook die van hordes toeristen die nu onze prachtige regio weer bezoeken. Zie ze koekeloeren: wandelend, vanaf hun fiets of vanuit de auto. Speurend naar mooie plaatjes van weidevogels, vee, veulens die dartelen naast hun moeders en de vele lammetjes die nu geboren worden.

De parkeerplaatsen bij supermarkten zijn weer overvol met toeristen, die zich niet altijd realiseren dat het verkeer hier net zo onverwacht kan zijn als in drukkere gedeeltes van het land. Ergens snap ik dat wel. Het landschap in Noordoost-Twente is idyllisch en soms sprookjesachtig mooi. Daar passen geen verkeersongelukken, grove taal en verwaarloosd vee bij. Toch?

Wakker Dier

Volgens Wakker Dier moeten ze wel wakker blijven. Goed om ons heen blijven kijken of er tussen al die mooie beelden niet net een koe staat met ontstoken uiers of een kalfje zonder moeder. Een ander soort koekeloeren, waar ze het liefst kleine kinderen al mee voeden. Een negatieve insteek waar je vele burgers, boeren en buitenlui ernstig mee te kort doet. De liefde voor natuur en dier straalt nergens zo als in de vele buitengebieden die Nederland rijk is.

Misschien kunnen ze Wakker Dier zover krijgen al het positieve te benoemen in het buitengebied. Positief voorbeeld doet volgen en brengt zoveel meer. Noordoost-Twente is nu al een groot recreatiepark met veel landeigenaren die zich inspannen voor een goed leefklimaat voor mens en dier. Vrijwel iedere Twentenaar verwelkomt de toerist met een grote gastvrijheid. De koffie staat klaar, het groeten van wildvreemden op straat is vanzelfsprekend en genieten doe je vooral samen.

Kom koekeloeren in Noordoost-Twente en stap in een wereld die sprookjesachtig mooi is!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.