Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Kunst in het Volkspark groeit uit de voegen met 200 kunstenaars en vijf podia

Kunst, kunstenaars, kunstliefhebbers, -instellingen, –kijkers en -kopers. Vijf podia en ruim 200 kramen met kunstproducten. Kunst in het Volkspark trekt jaarlijks tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers. Zondag van 11.00 tot 17.00 uur is het weer zover. Onder stralende omstandigheden wordt de 28e editie van het jaarlijkse kunstfeestje gehouden in het oudste park van Nederland.

Carillon

Liefst vijf podia met allerlei soorten muziek, dans en andere podiumkunsten. Op een plankier in het park trappen de muzikanten van De Bazuin en Show- and Marchingband EVC om 11.00 uur het evenement af met een concert met medewerking van stadsbeiaardier Esther Schopman en een mobiel carillon en doedelzakspelers van The High Valley Pipes and Drums uit Borculo. Om half een speelt de Stadsharmonie achter Loetje.

Creativiteit

“We leven naar Enschede 700. Dan wordt het de 30e aflevering. Daar maken we iets bijzonders van”, aldus voorzitter Jeroen Hatenboer van Kunst in het Volkspark. De voorbereiding en organisatie is in handen van vrijwilligers, benadrukt hij. “We proberen om rond te komen zonder evenementensubsidie. Met veel creativiteit kunnen we deze kunstmanifestatie laten groeien.”

“Op Kunst in het Volkspark is voor iedereen wat te vinden”

Aantrekkelijk

En dat lukt wonderwel. Dit jaar ruim 200 kramen met kunstenaars van heinde en verre. Vorig jaar waren er 170. “We willen geen fabriekskunst. Soms vallen er mensen af, omdat ze niet voldoen aan onze criteria. Het is de bedoeling om het heel divers te houden, daar wordt het aantrekkelijk van. Op Kunst in het Volkspark is voor iedereen wat te vinden”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.