Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Jan van Halst wint Hengelose Maestro: ruim dertigduizend euro opgehaald voor goede doel

Hengelose maestro cheque
Na afloop alleen maar blije gezichten onder de deelnemers.
Beeld: ERIC BRINKHORST / HENGELOSE MAESTRO

Jan van Halst mag zich de eerste Hengelose Maestro noemen. De voetbalanalist won zaterdagavond in een volle schouwburg de eerste editie van dit muzikale feestje. Hij nam het op tegen onder andere burgemeester Sander Schelberg en cabaretier Jeffrey Spalburg. Er is 31.800 euro opgehaald om Hengelose kinderen een jaar lang gratis muziekles te geven.

Gezellige gebeurtenis

Er waren ruim 600 kaarten verkocht en er heerste een goede sfeer volgens organisator Mieke Gondrie: "Het was echt een topavond. Presentator Bert Eeftink heeft er echt een gezellige gebeurtenis van gemaakt."

Maandenlang voorbereid

Zeven bekende Hengeloërs hebben zich maandenlang voorbereid om het grote orkest van Armonia te leiden. Alle deelnemers moesten twee zelfgekozen nummers spelen. Het was aan hen de taak om als amateurdirigent het 75-koppige orkest te leiden. Uiteindelijk ging Jan van Halst er met de winst vandoor.

230512 maestro training
Lees ook
'Hengelose Maestro 'n feestje? Ik sta steeds weer met knikkende knieën op de bok!'

Mixed Lions Hengelo

De Hengelose Maestro is een initiatief van Mixed Lions Hengelo, in samenwerking met orkest Armonia en Oyfo Kunstenschool. De opbrengst van de avond gaat naar gratis muzieklessen voor Hengelose kinderen. Met een opbrengst van 31.800 euro kunnen veel meer kinderen muziekles krijgen. Het geld werd bijeen gebracht door de kaartverkoop en een veiling waarin door de deelnemers ingebrachte items onder de hamer gingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.