Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

'Laatste stukje' braakliggende grond in Enschedese wijk Roombeek krijgt invulling met 23 woningen

Foto Bouw sociale huurwoningen 1
Artist impression appartementen sociale huur (rechts)
Beeld: De Woonplaats

Het zou het laatste braakliggende stukje grond van Roombeek zijn. Op de hoek van de Drienerweg en de Walhofstraat (dat strikt genomen onder Walhof-Roessingh valt) is de bouw van nieuwe woningen begonnen. Op het stuk grond was ooit de Nieuwe Weme gevestigd, de supermarkt die bij de vuurwerkramp compleet verwoest werd. Woningcorporatie De Woonplaats en Van Dijk Bouwgroep ontwikkelen er in totaal 23 huizen, voor de sociale huur en verkoop.

Het stuk grond wordt gezien als een belangrijk aanzicht en het sluitstuk van de wijk Roombeek. Woningcorporatie De Woonplaats realiseert hier negen eengezinswoningen en zes appartementen voor de sociale verhuur. Daarnaast ontwikkelt Van Dijk Bouwgroep acht stadswoningen voor de verkoop.

Centrale locatie

De nieuwe woningen met een eigen parkeerplek bevinden zich straks aan één van de invalswegen van Enschede. De locatie is ideaal voor mensen die graag op dezelfde plek willen wonen, werken en leven. De nieuwbouw is namelijk op loopafstand van een winkelcentrum, diverse horeca en tal van bedrijven.

Foto Bouw sociale huurwoningen 2
Artist impression sociale huurwoningen
Beeld: De Woonplaats

Duurzame en typisch 'Roombeekse' woningen

Het ontwerp van de woningen is in nauwe samenwerking met de stadsbouwmeester van de gemeente Enschede tot stand gekomen. Door middel van de architectuur wordt verbinding gemaakt met de wijk Roombeek. De beperkte warmtevraag, een aansluiting op het warmtenet en de zonnepanelen op het dak zorgen ervoor dat de huurwoningen straks erg duurzaam zijn.

Foto Bouw sociale huurwoningen 3
Artist impression stadswoningen voor de verkoop
Beeld: De Woonplaats

Planning

Van Dijk Bouwgroep is gestart met voorbereidende werkzaamheden, zoals het bouwrijp maken van de grond en het inrichten van het terrein. Ook is er een begin gemaakt met het funderingswerk. Omwonenden en andere belanghebbenden worden op de hoogte gehouden van de voortgang en het vervolgproces. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.